huobi smartphone
cryptomunten » Crypto exchange Huobi kondigt ‘blockchain’ smartphone aan

Crypto exchange Huobi kondigt ‘blockchain’ smartphone aan

Huobi gaat ook een blockchain smartphone op de markt brengen met de naam Acute Angle. De prijs is $515 en de producent is Whole Network, een startup waarin Huobi zelf in heeft geïnvesteerd.

De exchange brengt direct een nieuwe token NODE op de markt. Deze is te koop via Huobi Prime, het platform voor initial exchange offerings (IEO) van Huobi.

Blockchain smartphone

De smartphone heeft een ingebouwde functies die specifiek zijn voor een blockchain smartphone. Zoals een wallet voor decentrale applicaties en een optionele cold-wallet-plug-in.

Acute Angle moet eerste blockchain smartphone zijn met 5G ondersteuning.

Door het downloaden van apps, het bekijken van advertenties, en het delen en verspreiden van content kun je NODE tokens verdienen.

De smartphone zal draaien op Android en moet in Q4 2019 op de markt in Zuidoost-Azië verschijnen. Data voor de Amerikaanse en Europese uitrol zijn nog niet bekendgemaakt.

Met de komst van 5G geloven we dat men meer in cryptovaluta wilt handelen en betalen. Ook zien dat steeds meer apparaten zijn geoptimaliseerd voor blockchaintoepassingen.

Huobi Global CEO Livio Weng
  bitcoin meester  

5G Blockchain

Het nieuws is bekend gemaakt door het Chinese telecomconglomeraat China Telecom, dat een whitepaper publiceerde over blockchain-smartphones.

De telecom gigant wil 5G smartphones omzetten in individuele digitale asset management platforms en deze telefoons integreren met Ethereum (ETH).

Wat dit moet inhouden is nog niet bekend. China Telecom en twee andere telecom providers in China willen het 5G-netwerk in een paar steden dit jaar testen.

Concurrentie

Hoe ziet de concurrentie eruit?

Samsung

De Samsung S10 is al even uit en beschikt over een geïntegreerde cryptowallet die verschillende crypto valuta ondersteunt. Bij de release van de smartphone kon alleen Ether worden bewaard, maar ondertussen worden meerdere valuta’s ondersteund waaronder ook Bitcoin (BTC).

Pundi X

Pundi X heeft onlangs een samenwerking met Samsung aangekondigd. Opmerkelijk, want de twee bedrijven zijn concurrenten van elkaar op het gebied van ‘blockchain smartphones’.

HTC

HTC introduceerde zijn eerste blockchain-telefoon – HTC Exodus – in het vierde kwartaal van 2018. In de tweede helft van dit jaar moet de tweede generatie blockchainsmartphone op de markt komen.

HTC wil met hun nieuwe blockchain smartphone klanten een volledige node laten draaien op het bitcoin (BTC) netwerk. De verkoopprijs ligt tussen de $250 en $300.

Ook gaat het bedrijf een software development kit (SDK) beschikbaar stellen voor zijn Zion Vault, de crypto wallet-app van HTC.

Sirin Labs

Sirin Labs, producent van de Finney blockchain smartphone, moest in april dit jaar nog 15 van de in totaal 60 man personeel ontslaan. De verkoop van de Finney viel toch vies tegen.

Tijdens het hoogtepunt van de markt wist Sirin Labs $158 miljoen dollar op te halen met een ICO. In een private ronde haalde het $97 miljoen, waarmee de kas met $255 miljoen goed gevuld is.

Interview Sirin Labs

We spraken met de maker van de Finney. Bekijk hier het interview.

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Blockchain EOS onder vuur na probleem met dApp, aanvaller maakt $110.000 buit

Arnold Hubach

‘Bitcoin transacties eenvoudiger te detecteren dan fiat betalingen’, aldus rapport

Arnold Hubach

Gaat LG zich bemoeien met de blockchain smartphone markt?

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder