Arbitrage op prijs Bitcoin (BTC) van $600 tijdens dump op cryptobeurzen

Het volume liep terug, het einde van de descending triangle kwam naderbij en Bakkt werd geopend. De verwachting was dat Bitcoin wel eens flinke prijsverschillen zou kunnen gaan zien. En zo geschiedde: binnen het tijdsbestek van 2 uur daalde BTC met 15%. Maar dit was niet op elke beurs het geval.

Bitcoin neemt de schade op

Na de dump van zo’n $1.500 is het tijd om de schade op te nemen. Omdat er heel veel mensen naar de triangle keken als supportlijn, stonden hier heel veel signalen op ingesteld. Toen de prijs eenmaal de $9.500 triggerde, bleek dit de opmaat te zijn voor een dump.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het uur dat hierop volgde, zakte de koers nog eens $900 verder tot een niveau van rond de $8.000. Uiteindelijk kwam er een kleine pullback richting het niveau waarop BTC op dit moment te koop is: ~$8.500.

Verschil tussen exchanges

In deze tumultueuze avonduurtjes waren er echter ook verschillen tussen de cryptobeurzen op te merken. Op Coinbase was er duidelijk iemand hard bezig om alle muntjes die gedump werden, op te kopen. Dit deelt cryptotwitteraar hodlonaut.

Op een gegeven moment lag de prijs op Coinbase maar liefst $600 hoger dan op alle andere exchanges. Hier werd namelijk met lust en liefde verder gedumpt. De spread tussen Coinbase en Bitmex, waar een heleboel orders werden geliquideerd, was op een gegeven moment bijna 7%.

Arbitragehandel tussen beide exchanges had (terwijl de hele markt in paniek was) voor mooie winsten kunnen zorgen. Voorwaarde is wel dat je heel snel moet reageren op de situatie.

Een paar uur later kwamen de zaken weer op orde. Tradingview.com meldt een verschil van slechts $25 tussen Bitstamp, Coinbase, Bitfinex, Bittrex en Gemini.

Oorzaak van de dump

Hoe komt het eigenlijk dat de koers ineens zo hard daalde? Het is hierboven al eventjes kort aangehaald: de hele markt speelde in op dezelfde trendlijnen: de descending triangle. Op BitcoinMagazine is dit ook al meerdere keren aangehaald door onze huisanalisten John van Meer en Martijn.

Aan de andere kant laat Ran NeuNer op Twitter weten dat hij geen idee heeft waar de dump vandaan komt. Hij ziet onder de whales en grotere namen uit de cryptowereld die hij in zijn netwerk heeft, geen aanknopingspunten om de dump te beredeneren: ‘not a single person has any idea what happened today’

Wil je nog een keertje teruglezen wat er gisteren eigenlijk gebeurde? Wij hebben 6 weetjes over de dump van Bitcoin van gisteren voor je op een rijtje gezet. En nu? Lees ook de kersverse analyse van Altcoinbase.

Bron: Bitcoinist