Ripple lijft IJslands cryptobedrijf Algrim in voor bredere adoptie XRP

Gisteren kon je op bitcoinmagazine lezen dat Ripple het betalingsbedrijf Logos Network heeft toegevoegd aan haar portfolio. Er komt echter nog een ander bedrijf bij: Algrim.

Ripple in IJsland

Met de overname van Logos Network voegt Ripple acht mensen toe aan het team van Xpring. Zij gaan de de leiding nemen bij het verkennen van de mogelijkheden voor een gedecentraliseerd financieel (DeFi) systeem gebouwd op XRP.

Volgens de officiële berichten start het Amerikaanse technologiebedrijf haar activiteiten nu dus ook in IJsland om daarmee de positie in Europa verder uit te breiden. Hiervoor hebben zij het crypto handelsbedrijf Algrim overgenomen.

 

Het nieuwe IJslandse team zal een rol spelen bij de ontwikkeling van On-Demand Liquidity (ODL). Hiermee moet XRP meer gebruikt gaan worden voor internationale betalingen. IJsland zal dienen als een van de technische hubs om daarmee meer technisch talent aan te trekken.

De CEO van Algrim, Dadi Armannsson, is blij met de samenwerking:

“De keuze om het team van Ripple te joinen, was een hele natuurlijke en logische. Beide bedrijven delen een visie om weredwijde adoptie van digitale activa en blockchain mogelijk te maken. Het past heel goed bij elkaar, want we werkten de afgelopen jaren aan dezelfde doelen. Wij geloven in XRP en de XRP Ledger en wij willen graag bijdragen aan de bouw van de toekomst van betalingen bij Ripple.”

RippleNet en XRP

Deze acquisitie en opening van het IJslandse kantoor geeft het blockchainbedrijf een steeds groter mondiaal bereik. Het kan strategische partners en financiële instellingen op deze manier sneller naar naar RippleNet brengen.

Ripple heeft meer dan 200 klanten die gebruik maken van het RippleNet. Overigens is dit geen garantie voor het gebruik van de XRP token. Die wordt enkel bij xRapid gebruikt, één van de drie producten die Ripple ontwikkeld.

Volgens het persbericht gebruiken tientallen partners de XRP token nu. De samenwerking met Algrim moet dit getal dus omhoog gaan brengen.

Bron: Ripple

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!