Ripple verplaatst 31.000.000 XRP naar OTC wallet en lijft Logos Network in

Ripple heeft dit weekend 31 miljoen XRP (omgerekend $ 7,4 miljoen, red.) verplaatst naar hun over-the-counter (OTC) wallet. Het blockchainbedrijf uit Seattle gebruikt de OTC-wallet om XRP-assets te verkopen aan derden zoals cryptobeurzen en instellingen.

Opvallend is dat deze transactie plaatsvindt voor het sluiten van het derde kwartaal (30 september). Dit kwartaal heeft Ripple volgens Whale Alert bijna 100 miljoen XRP van de hand gedaan voor omgerekend $ 24,1 miljoen.

Hierbij is de bijna $500 miljoen die via het platform Xspring, in diverse startups is gestoken, niet meegeteld.

Lees ook: Ripple onder vuur in voortslepende rechtszaak: ‘XRP is géén aandeel’

Ripple XRP tokensupply

Ripple Labs is de ontwikkelaar achter de Ripple-technologie en de XRP token en het is een bedrijf met een kantoor, een HR-afdeling en aandeelhouders. Een ‘normaal’ bedrijf zoals je dat met bitcoin in ieder geval niet hebt.

Het bedrijf heeft in totaal 100 miljard XRP tokens gecreëerd zonder een tegenprestatie wat bij proof-of-work wél het geval is.

Het maken van geld is namelijk kostbaar, net zoals het vinden van een klomp goud. Voor het minen van bitcoin is namelijk een bepaalde hoeveelheid elektriciteit en apparatuur nodig. De XRP zijn met één druk op de knop gemaakt.

Op moment van schrijven circuleert 26% van alle XRP in de markt. Ripple heeft nog steeds 55% van de gehele voorraad (55 miljard XRP) bevroren.

Maar doordat Ripple regelmatig grote hoeveelheden XRP ‘dumpt’ op de markt, wordt de prijs van XRP gedrukt, volgens sommige criticasters.

Een aantal leden uit de Ripple community pleit voor een rigoreuze oplossing: ze willen dat Ripple de helft van de XRP die is ‘gelocked’ vernietigt. Twitteraar Crypto_Bitlord is initiatiefnemer. Geeft Ripple geen gehoor aan dit verzoek?

Dan stelt hij een Ripple fork voor, maar het is de vraag of dat met Ripple wel kan. Stellar Lumens heeft de code gekopieerd (Jed McCaleb was ook mede-oprichter van Ripple, red.) en ook Casinocoin is een voorbeeld van een ‘kopie’.

Ripple security token?

Ripple ligt in thuisland Amerika onder vuur vanwege een voortslepende rechtszaak van een ontevreden belegger. Deze vindt het bedrijf uit Seattle met XRP een effect op de markt brengt.

Ripple heeft nu een motie ingediend die de aanklacht van de eiser moet weerleggen. Slagen CEO Brad Garlinghouse & Co erin deze storm te overleven?

Volgens CEO Brad Garlinghouse geeft Ripple met XRP geen aandeel uit in de traditionele zin van het woord. Ook stelt hij dat men niet de koers van XRP kan beïnvloeden.

Ripple kan de prijs van XRP net zo beïnvloeden als rijke bitcoiners dat met de koers van BTC kunnen. Ik denk niet dat iemand in de positie is om de prijzen te manipuleren. We zouden bedrijven restricties op kunnen leggen voor de verkoop van XRP.

Logos Network

Ripple (XRP) heeft sinds de lancering van Xpring, een jaar geleden, liefst $500 miljoen geïnvesteerd in meer dan twintig blockchain startups.

Het doel is het opbouwen van een ecosysteem rondom cryptomunt XRP. Ripple’s Xpring spreekt zelf van een “internet of value.”

Afgelopen week is daar betalingsbedrijf Logos Network voor een onbekend gedrag aan toegevoegd.

Met Logos wil Ripple haar aanbod van producten en diensten gaan uitbreiden zoals derivaten, futures en leningen.

Als onderdeel van Xpring zal het Logos-team het initiatief leiden om een gedecentraliseerd financieel (DeFi) systeem te verkennen dat XRP in de kern zal benutten, evenals andere ideeën die we onderzoeken om crypto te gebruiken om betalingen en financiering te transformeren

Ethan Beard, directeur Xspring

Volgens de laatste berichten is de kapitaalinjectie van uit Xpring nog niet voorbij. Volgens Beard wil Ripple haar palet aan producten en diensten zoveel mogelijk gaan uitbreiden.

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!