Nieuws » ‘Twitter wil geen eigen cryptomunt maken, Bitcoin (BTC) lijkt beste keus’

‘Twitter wil geen eigen cryptomunt maken, Bitcoin (BTC) lijkt beste keus’

Het hoofd van Twitter en Square, Jack Dorsey, bevestigt dat er geen plannen zij voor een eigen cryptomunt. ”Twitcoin’ of iets in die trant zit niet in de pijplijn. Dorsey wil zich richten op het promoten van bitcoin (BTC).

Tegenover The Sydney Morning Herald vertelt Dorsey over zijn voorkeur voor bitcoin: ”Open internet standaarden dienen iedereen beter dan de standaarden beheert of gestart worden door bedrijven.”

Niemand begrijpt de wereldeconomie

Dorsey was aanwezig in Melbourne voor de lancering van Square Terminal. Dat is nieuwe hardware om een alternatieve point of sale aan te bieden tegenover de huidige producten van banken.

De Twitter ceo is niet vies van een leuk quoteje als het gaat om banken en de wereldeconomie.

”De controle, autoriteit en gebruiken van banken zijn een wereldwijf fenomeen. Maar ik denk dat het hier in Australië een probleem is. We zijn altijd onderweg naar een crisis of we komen er uit eentje. Iedereen die hier een mening over heeft neemt zichzelf in de maling: niemand op deze planeet begrijpt de wereldeconomie.”

Jack Dorsey

Mede daarom lijken Dorsey en zijn bedrijven zich te richten op al bestaande standaarden.

  bitcoin meester  

Bitcoin

De CashApp van Square genereerde $125 miljoen aan omzet in het tweede kwartaal van dit jaar puur met de verkoop van bitcoin. Waar een hele hoop andere techgiganten en magnaten elkaar proberen af te troeven met een eigen munt, lijkt hier dus totaal iets anders aan de hand.

Dorsey zet groots in op bitcoin. Het blijkt uit alles, zowel uit zijn woorden als daden, dat hij het helemaal niet ziet zitten. Aan de omzet van de CashApp te zien is er ook genoeg geld te verdienen zonder een eigen munt.

”Ik denk dat bitcoin de beste gok is. Het is het meest veerkrachtig gebleken, het bestaat al 10 jaar, is een prima merk en is veel getest. Als ik naar alle cryptomunten kijk en denk aan een reservemunt voor het internet, dan denk ik dat bitcoin een grote kans maakt.”

Jack Dorsey

Bouwen aan BTC

Bij Square heeft Dorsey een aparte divisie opgericht om aan het open protocol van bitcoin te bouwen. Er zijn al twee mensen aangenomen: Steve Lee (o.a oud-Googler) en bitcoinontwikkelaar Matt Corallo. Het team van Square Crypto heeft maar één taak: bijdragen aan het bitcoin ecosysteem.

Bron: Cointelegraph

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder