Ripple (XRP) exchange Bitrue gaat kredietmarkt op

Het in Singapore gevestigde Bitrue, een cryptocurrency exchange voornamelijk gericht op het bedienen van de XRP-community, gaat nu ook krediet uitgeven.

Volgens een persbericht gaat de cryptobeurs vanaf 30 september ook leningen uitgeven voor gebruikers die cryptovaluta aanhouden op de beurs.

Ripple’s XRP

Bitrue ondersteunt al meer dan 50 XRP-paren en sinds mei dit jaar kunnen gebruikers crypto aankopen met hun creditcard. XRP betreft de cryptomunt die door cryptobedrijf Ripple gebruikt wordt voor xRapid.

Bitrue CEO Curis Wang gaf eerder aan dat sinds de lancering van Bitrue, begin 2018, de exchange binnen vier maanden andere cryptobeurzen als Poloniex en Bittrex voorbij was gestreefd in dagelijks handelsvolume in XRP.

Het platform had eind vorig jaar al 2 procent van de transactiemarkt in XRP in handen. Dat komt vooral door het feit dat het team achter Bitrue een groot geloof heeft in de cryptovaluta.

Kredietverlening

Klanten kunnen vanaf volgende week via de beurs Bitcoin, XRP en stablecoins inzetten om leningen te verkrijgen in zowel bitcoin, XRP, ether en tether.

In de toekomst gaat de exchange nog meer altcoins toevoegen. De rentevoet op deze leningen gaat slechts 0,04% per dag bedragen, zonder beperking van de terugbetalingsperiode van het onderpand.

De exchange voegt verder toe dat de opbrengst van deze leningen naar de zogeheten “Power Piggy”-functie gaan.

Die functie biedt volgens het platform gebruikers een “risicovrije methode om jaarlijks tot 10,3% rente te genereren”.

Hack

Waar we Bitrue nog meer van kennen? De cryptobeurs kreeg zo’n drie maanden geleden te maken met een grote hack. Zij verloor daarbij voor bijna $4,3 miljoen aan XRP en Cardano (ADA) munten.

De beurs heeft aangegeven dat de verliezen die daarbij zijn geleden door gebruikers volledig vergoedt gaan worden.

Bronnen: Coin Telegraph, The Block Crypto

Foto: Flickr / Jimmy McIntyre

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!