bitcoin BTC koers

‘Aantal Bitcoin (BTC) adressen met 1.000+ BTC groeit als in 2014’

Het aantal bitcoin (BTC) adressen met meer dan 1.000 BTC groeit net zo snel als voor 2014. Het aantal rijke adressen groeit gestaag in 2019. De originele data komt van Glassnode.

2014-2019

Uit onderstaande grafiek is af te leiden dat er tussen 2014 en 2019 weinig opmerkelijks gebeurde op dit gebied.

Nu groeit het aantal grote bitcoin adressen ongeveer net zo snel als in het begin van bitcoin. De prijs van de grootste cryptomunt is echter ook vele malen hoger dan in 2014, er is nu veel meer geld nodig om aan dit aantal bitcoin te komen.

Eerder dit jaar bereikte we een andere opmerkelijke mijlpaal: Bitcoin (BTC) Rich List: Meer adressen ter waarde van $100.000 dan ooit.

Willy Woo is een chain analist en is altijd bezig met dit soort data. Als je grafieken en feiten over BTC leuk vindt is het een goed twitteraccount om te volgen.

bitcoin meester

Bitcoin adressen

Je kunt bitcoin adressen niet (allemaal) koppelen aan een bepaalde identiteit. Grote adressen kunnen we vaak wel verbinden met een paar grote spelers in de industrie. De grootste cryptobeurzen hebben gezamenlijk bijvoorbeeld bijna $10 miljard aan BTC in kas.

Toch verbindt Woo deze nieuwe statistieken aan de komst van vermogende mensen in de wereld van bitcoin.

We kijken hier naar een nieuwe opleving van bitcoin. Dat komt door de influx van investeringen van rijke investeerders.

Willy Woo

Eerder waren het de nerds en techies die het netwerk de eerste kickstart gaven. Volgens Woo is het nu aan de rijkere individuen om de prijs verder omhoog te duwen.

Deze mensen bouwen niet per se aan het netwerk overigens. Al zijn ook daar voorbeelden van. Zo heeft de CEO van Twitter, Jack Dorsey, bij zijn andere bedrijf Square een special bitcoin divisie opgestart.

Bron: Cointelegraph

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address