Bitcoin even door $8.500 + 3 nieuwtjes om de dinsdag mee te starten

De bitcoin (BTC) koers schoot deze dinsdagochtend even door de $8.400 grens heen en ook alle ‘major’ altcoins staan stijf in het groen. Bij Bitstamp tikte de koers even $8.518 aan.

De cryptomunten staat op winst ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Ether (ETH) en EOS (EOS) staan ook nog in de plus ten opzichte van bitcoin (BTC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Bitcoin prijs

De prijs van BTC is de afgelopen 24 uur gestaag geklommen van $7.800 tot boven de $8.400.

Bitcoin even door $8.500 + 3 nieuwtjes om de dinsdag mee te starten

bron: Cryptocompare

Kijken we naar het technische plaatje, dan weet de koers door de dagelijkse moving average uit te komen (200 daily MA indicator, red.). Een positief teken, aldus analist/trader Josh Rager.

Op naar de $9.000 dan maar? Volgens Luke Martin is dat het volgende tussenstation voor BTC, getuige deze serie tweets.

De markt was even weer meer dan $225 miljard waard, maar zakt op moment van schrijven weer even terug onder dat niveau.

Bitcoin even door $8.500 + 3 nieuwtjes om de dinsdag mee te starten

bron: Coinmarketcap

Weet bitcoin dit momentum vast te houden, gaat de cryptomarkt een kant kiezen (bitcoin vs. altcoins) of blijft er kapitaal stromen naar deze anticyclische assetklasse?

Om 12.00 uur een verse technische analyse van John van Meer op deze site.

2. ‘HODL’ not trade’

Een advies op Twitter van de ervaren investeerder Dan Tapiero. Hij deelt een interessant staatje, waarbij het vasthouden van bitcoin op de lange termijn nog altijd loont.

3. Bittrex opent kantoor in Liechtenstein

Formeel gezien kondigde Bittrex dit al in juni aan, maar nu komen er meer details vrij: de beurs opent deze maand een nieuw kantoor in Valduz, Liechtenstein.

Het kleine Europese land profileert zich steeds meer als een hub met vriendelijke regelgeving voor blockchain – en cryptobedrijven.

Bittrex is van plan om met beleggingsproducten op de markt te komen die voldoen aan de Europese wet – en regelgeving. Daarbij moet je denken aan security token offerings, uitgifte van digitale aandelen door bestaande bedrijven.

4. Block.one, moederbedrijf achter EOS, schikt met SEC voor $24 miljoen

Toch wel het nieuws van de dag, waarover we vanochtend hebben bericht: Block.One, het blockchainbedrijf achter cryptomunt EOS, heeft een boete van $24 miljoen gekregen van de Securities & Exchange Commission.

Volgens de SEC is de EOS cryptomunt een ‘security’ en voldeed daarom de tokenverkoop niet aan de Amerikaanse effectenwet.

Lees hier het volledige nieuwsbericht op Bitcoin Magazine NL >>

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...