bitcoin btc mobiel satoshi

Bitcoin analyse: BTC stabiel boven de $8.000, is de support sterk genoeg?

Na de flinke dump van de afgelopen week, is Bitcoin inmiddels gestabiliseerd rond de $8.100. Hierbij begint zich een nieuw interessant patroon te vormen.

Het lijkt erop dat de sterke support levels van $7.500 en $7.800 zich houden. Zijn ze inderdaad sterk genoeg en is de koers bezig met een reversal richting $10.000? Dit is een interessante vraag. We gaan richting het einde van de week, en dit is de tijd waarin er vaak flinke bewegingen in de markt ontstaan.

Bitcoin analyse

De afgelopen dagen zijn op verschillende exchanges belangrijke support levels getest. De vorige analyse gaf aan dat het er op leek dat de koers $7.500 ging testen. Dit is een belangrijk historisch level.

Op Bitmex zien we dat de prijs tot $7.800 is gekomen en hierna stabiel is geworden boven de $8.000. Het verschil qua support levels tussen de cryptobeurzen is eenvoudig uit te leggen.

Niet elke exchange is even snel qua prijs beweging. Wanneer een exchanges een bepaald level aanraakt en een reversal maakt, kan de andere exchange minder diep gaan. Dit lijkt nu ook het geval.

Daarom is het belangrijk om altijd rekening te houden met het feit dat een support level geen vaste prijs is, maar eerder een zone. Deze zone kan enkele tientallen dollars tot een paar honderd dollar groot zijn.

Dit komt overeen met charts. Het laat zien dat de support zone ligt tussen de $7.500 en $7.800. Dit is een vrij groot en sterk gebied.

bitcoin meester

Bitcoin 4 uursgrafiek

Gekeken naar de onderstaande 4uurs chart van Bitcoin zien we dat de prijs de afgelopen dagen tamelijk stabiel rond de $8.000 beweegt. Momenteel consolideert de prijs rond de $8.300.

Bitcoin 4h chart 3 oktober 2019

Price action laat een interessant patroon zien, waarbij het aannemelijk is dat de prijs weer richting de $9.600 resistance gaat stijgen. Op hogere timeframes, waaronder de 4-uurs, zien we echter wel dat de momentum indicatoren vrij neutraal zijn. Wat betreft deze indicatoren is de kans op een stijging en een daling dus gelijk.

Een consolidatie-periode verlaagt deze indicators, wat kan wijzen op een aanstaande stijging van de koers.

BTC op uursgrafiek

Een stukje verder ingezoomd, zien we dat er door de huidige prijsbeweging veel ruimte vrij is gemaakt voor een potentiële stijging. Deze kan substantieel groot zijn.

Deze opmerking bevestigt het patroon van de hogere timeframes. Dit patroon ziet immers een move naar $9.600.

Het patroon dat we zien lijkt op het zogenoemde inverted head & shoulders (IH&S) patroon. Naast deze IH&S zien we ook het in de volksmond genoemde “Bart” patroon.

De beweging waarbij een eerder gemaakte dump (of pump) na een aantal dagen weer ongedaan wordt gemaakt en de prijs verder gaat waar het was gebleven met consolideren.

Bitcoin 1h chart 3 oktober 2019

Bitcoin koers voor de komende tijd

Dat alles wijst er momenteel op dat de huidige support zones sterk zijn. We kunnen hoogstwaarschijnlijk een beweging omhoog verwachten.

Prijzen richting de $9.600 met een tussenstop bij $8.600 lijken aannemelijk. Mocht er toch om een onverwachte reden een dump ontstaan, dan zouden de levels tussen de $7.500 en de $7.800 een test moeten doorstaan.

Blijkt dat niet het geval te zijn, dan zijn prijzen richting de $6.000 niet gek. Vooralsnog ben ik zowel short als long term weer bullish.

Mis niks meer!
Invalid email address