‘Bitcoin bank’ BlockFi mikt nu ook op institutionele beleggers

BlockFi is te omschrijven als een leenplatform. Gebruikers kunnen er Amerikaanse dollars lenen tegen een bepaalde percentage. Digitale assets zoals bitcoin of andere cryptovaluta dekken de lening af. Stal jij je crypto bij hen, dan krijg je een rentepercentage daarvoor terug.

Een beetje zoals een bank maar dan net wat anders.

Onder meer Morgan Creek, Fidelity en Galaxy zijn de geldschieters achter BlockFi. Andere spelers op deze leenmarkt zijn onder meer Celsius en Crypto.com.

Coinmarketcap heeft onlangs ook een nieuwe benchmark gepubliceerd: op welke munt krijg je welke rente terug?

BlockFi mikt op grotere fondsen

Vandaag komt het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse firma een platform lanceert voor institutionele beleggers. Dat platform gaat BlockFi Institutional Services heten.

De doelgroep is veelomvattend: market makers, fondsen, ruilbeurzen en family offices. Doorgaans de traditionele partijen die nu nog koudwatervrees hebben voor deze nieuwe assetklasse.

CEO en oprichter Zac Prince zegt tegenover Bitcoinmagazine.com:

‘We zijn nu meer dan een jaar actief in deze markt en het team en onze business groeit. Dit is voor ons een logische stap.

Het doel is om grotere, traditionele financiële instituties kennis te laten maken met cryptovaluta. Door deze assets zo aantrekkelijk mogelijk te verpakken als een ‘normaal financieel product’ willen we meer tractie bereiken’.

Het bedrijfsonderdeel komt onder leiding van Chief Risk Officer Rene van Kesteren, een financieel zwaargewicht met onder meer bijna 15 jaar ervaring bij Bank of America Merrill Lynch op zijn resumé.

Van Kesteren is geboren en opgeleid in Nederland.

Men hoopt dat meer instituties de arena van de digitale assets betreden om deze markt als geheel te laten groeien. Een van de voordelen is dat dan de liquiditeit toeneemt van digitale assets zoals bitcoin.

De mate van liquiditeit is namelijk een graadmeter van een gezonde markt.

Samenwerkingspartner Gemini, het beursvehikel van de gebroeders Winklevoss, slaat de cryptovaluta op voor BlockFi.

Prince gaat verder:

‘We willen een brug vormen tussen de traditionele financiële wereld en de wereld van digitale assets zoals bitcoin. Of dat nu om retail klanten gaat of om institutionele beleggers. De finance wereld moet wennen. Uiteindelijk is het doel meer liquiditeit en een gezonde valutamarkt.

Cryptomarkt

Op dit moment is de totale market cap van de cryptomarkt $220 miljard volgens marktvorser Coinmarketcap. Bitcoin heeft een dominantie van 66% op moment van schrijven.

De goudmarkt is met een cap van 9.000 miljard dollar ruim veertig keer groter. Op het hoogtepunt van de cryptomarkt in januari 2018 was de totale marktwaarde $828 miljard (8 januari 2018, red).

Bron: Bitcoinmagazine.com

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!