Bitcoin dollar update bank of england monetaire

Bitcoin rond $9.250, $1.2 miljoen Amerikaanse staatsschuld per BTC

Bitcoin (BTC) staat op een gemiddelde prijs van $9.248 per stuk. Dat is 2.24% lager dan op het zelfde moment gisteren. Benieuwd naar het verder verloop van de koers? Lees de mogelijke scenario’s.in de meest recente analyse.

Om de dag te beginnen hebben we drie leuke tweets op een rijtje gezet. Fijne woensdag!

Bitcoin op Twitter

Het account genaamd ‘bitcoin’ op Twitter is er uiteraard een met veel volgers (bijna 1 miljoen op dit moment). In het verleden was deze twitternaam in handen van iemand die de fork bitcoin cash een warm hart toe draagt.

Daar is eerder dit jaar verandering in gekomen. De huidige eigenaar tweet dagelijks feitjes en positieve dingen over BTC. Onderstaande is een leuke en een opmerkelijke. Per bitcoin is er $1.2 miljoen aan Amerikaanse staatsschulden.

Waar in Nederland de staatsschulden toenemen, is er in ons land spraken van een afnemende staatsschuld. Daarnaast staat Nederland ook in de top 10 als het gaat om de officiële goudvoorraden.

Bitcoin de standaard?

Michael Novogratz is een ex-hedgefund manager en ziet bitcoin als ‘het nieuwe goud’. Hij heeft belang bij een stijging van BTC, net als iedereen in de industrie misschien wel, maar maakt geregeld leuke punten. In 2007 en 2008 werd hij door Forbes gerangschikt als miljardair.

Hij komt met een leuke gedachteoefening: met bitcoin hebben we een potentieel universele standaard voor waarde. Geen honderden verschillende valuta met elk een andere waarde tegenover elkaar.

Maar één decentrale vorm van geld: bitcoin.  Zo ver zijn we nog lang liet, maar het is leuk om eens over na te denken. Huizen in bitcoin waarderen, terwijl je je brood in satoshi’s (100.000.000 miljoenste BTC) afrekent? Wie weet, ooit..

Valuta

Ook Rhythm is een account waar je vooral positieve statistieken en meningen vindt over bitcoin. Het is ietwat gekleurd, maar de feiten kloppen. In Venezuela heerst een grote crisis, de koers van de lokale munt is helemaal in elkaar gezakt.

Spaargeld in de Venezolaanse bolivar is niets meer waard. $1 miljoen in 2013 is nu nog geen 37 cent waard, aldus Rhythm. Bitcoin is niet (nog) niet waardevast, maar het biedt een uitweg wanneer het monetair beleid en/of de politiek in het land de boel verpesten.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!