bitcoin btc futures

Bitcoin Analyse: Blijft de prijs van BTC hangen rond $8.000?

Bitcoin (BTC) dook deze week onder de $8.000. Wat vertellen de grafieken over de mogelijke scenario’s? Een analyse.

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers wordt door verschillende weerstandspunten afgewezen en blijft in een downtrend zitten. Op de 4uur grafiek is een bear flag aan het vormen die erg belangrijk kan zijn als het voltrekt. Lees snel verder om erachter te komen waarom!

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

De koers is de afgelopen dagen met $500 gezakt en hoewel de onderste lijn van de bear flag is gebroken, was er niet het verwachte volume te zien (figuur 1). Dat betekent dat het geen bear flag is óf  ik moet de lijnen bijstellen. In dit geval ga ik in ieder geval de lijnen bijstellen.

De lijnen van de vorige analyse vind je hier. Targets voor de bear flag blijven nagenoeg hetzelfde: T1 = $6.800 en T2=$5.800.

Het is in ieder geval belangrijk dat de koers 100WMA/$7.700 houdt. Als dit breekt is de volgende stop de 0.618 Fibonacci ($7200) en dan de 50WMA ($6.800).

Figuur 1: De koers blijft in een potentiële bear flag zitten met targets T1 en T2.
Figuur 1: De koers blijft in een potentiële bear flag zitten met targets T1 en T2.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2, hieronder) zien we dat de koers in eerste instantie de bovenste lijn van de descending triangle hield, maar er doorheen is gebroken. Daarna is de lijn juist weer resistance geworden. Er is wel weer een higher low gevormd wat enigszins goed nieuws is, maar op de 4uur grafiek zie ik ook een bear flag vormen die de koers naar een belangrijk supportpunt kan brengen.

Bearish scenario

De koers heeft support verloren van de descending triangle die het vormt met de 100WMA. Het lijkt erop dat de 100WMA voor de vierde keer getest gaat worden. Hoe vaker een support (of resistance) wordt getest, hoe groter de kans dat die breekt.

Daarna kijk ik naar de 0.618 Fibonacci op $7.200 en de 50WMA die rond de $6.800 ligt.

Bullish scenario

Mocht de koers boven de $8.800 en de 200DMA weten te sluiten, dan ben ik weer bullish, waarbij mijn target ligt tussen de $9.000 en vervolgens $9.300. Alleen zakt de koers steeds verder af van de 200DMA.

Figuur 2: De koers is iets gezakt en ondervindt resistance van de descending triangle.

 

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

De koers zit op de 4uur grafiek (figuur 3) duidelijk in een downtrend. De prijs wordt telkens door de 12EMA afgewezen, wat aangeeft dat de bears de overhand hebben. Er is ook te zien dat elke keer als de koers daalt dat het bear volume relatief hoog is en de bounce omhoog daarvan zwak is met weinig bull volume.

Er heeft zich nu dan ook een bear flag gevormd op de grafiek. Target daarvan is $7.700 wat een belangrijk punt is voor bitcoin om te houden. Houdt de koers de vierde test van de 100WMA niet, dan zal de koers flink naar beneden zakken naar de bovengenoemde targets.

Figuur 3: Een bear flag kan de koers naar $7.700 brengen.

Wat gaat bitcoin doen?

Op macro niveau beweegt de koers nog in een bear flag met targets op $7.200, $6.800 en $5.800. Voordat we zover zijn moet eerst de 100WMA ($7700) worden gebroken. We zijn nu op een belangrijk punt aangekomen, want op de 4uur grafiek is er een bear flag te zien die de koers naar een vierde test van de 100WMA kan brengen.

Hoe vaker een support/resistance wordt getest, hoe waarschijnlijker het wordt gebroken. Het wordt een belangrijk weekend!

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!