‘Bitcoin (BTC)? Doe mij maar bananen’, aldus deze techmiljardair

Bitcoin (BTC) of goud? Doe mij maar bananen’, de rijke ondernemer Mark Cuban ziet weinig in BTC en andere cryptomunten. Hij ziet niet hoe BTC of goud je in een crisis zou kunnen beschermen. Hij haat de cryptospace niet, hij wil er zelf echter niet in investeren.

Dat stelt Cuban in een gesprek op YouTube met Wired. Daarin beantwoordt hij verschillende vragen, onder andere over crypto.

Cuban verdiende zijn geld eind jaren 90. Net voor de internetzeepbel barstte wist hij zijn platform, broadcast.com, te verkopen aan Yahoo!. Hij kreeg een aandelenpakket ter waarde van $5.7 miljard in de kopers van zijn onderneming.

Bitcoin

Ondanks dat hij al vroeg bezig was met het (ondernemen) op internet, ziet de techmiljardair weinig in de opkomende cryptomarkt. Hij is niet bepaald enthousiast over bitcoin en andere cryptomunten.

”Dit is het ding met crypto, en dan met name bitcoin: het is waard wat iemand er voor wil betalen. Hij vergelijkt BTC met spaarkaarten en kunst. Er schuilt geen intrinsieke waarde achter bitcoin. Sterker nog: een sportkaart heeft meer intrinsieke waarde dan bitcoin.”

Mark Cuban

Hij stelt dat kunst en kaarten zelfs meer intrinsieke waarde hebben: je kunt van kunst genieten en bij een sportkaartje kun je zeggen: ‘Hey, dat is Messi’.

Hij vindt de opslag en omgang met bitcoin en andere cryptomunten te ingewikkeld voor de doorsnee persoon. Wie draagt er zorg voor deze munten? (Het antwoord: voornamelijk jijzelf, als je dat wil!)

Het is een religie

Cuban: ”Het is net als goud, een soort van religie. Mensen die echt gek zijn van goud, die vertellen je dat wanneer er een zware depressie heerst je er met goud prima doorkomt. Maar dat is niet het geval, als jij met een klomp van goud rondloopt slaan ze je voor je kop en pakt iemand het af.”

De ondernemer is overigens niet tégen bitcoin en andere cryptomunten, hij ziet het echter alleen als oppotmiddel. Het aspect van grenzeloos betalen en over ter wereld bij je geld kunnen door een decentraal netwerk gaat blijkbaar volledig langs Cuban heen. Of hij vindt dat ook weinig waard, dat kan natuurlijk ook.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!