Bitcoin (BTC) rond $8.000, wat vertellen de grafieken over de toekomst?

Bitcoin (BTC) dook vorige maand onder de grens van $10.000. Daaronder zijn we gebleven, we staan op het moment van schrijven rond een prijs van $8.000.

We nemen een kijkje naar de verschillende grafieken. Wat zijn de mogelijke scenario’s?

Bitcoin wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek zien we dat we deze week het orderblock hebben opgezocht. We hebben er op de kleiner timeframe een STF (short timeframe) support weten neer te zetten.

Deze zien we straks beter op de 4-uursgrafiek. Momenteel laat de weekgrafiek een indecision candle zien en is er een falling wedge gevormd.

De EMA 55 functioneert momenteel als support en heeft confluence met de maandelijkse EMA 21. Echter lijken de 8 en 21 EMA elkaar bearish te willen kruisen. Zolang dit boven de EMA 55 gebeurt en ze erboven blijven is dit in mijn ogen geen ramp.

bitcoin wekelijkse grafiek

Bitcoin daggrafiek

Kijkend naar de daggrafiek zien we dat we eigenlijk de hele week al aan het consolideren zijn in het grijze gedeelte van het orderblock. De 8 en 21 EMA staan beneden de EMA 55 en er zit behoorlijk wat afstand tussen de EMA lijnen.

Dit duidt op een downtrend die redelijk sterk is. We zien de RSI en StochRSI beide in de regio oversold staan en er is een kans dat er vandaag een bull divergence op de RSI vormt. Dit zou een opleving richting de $9.000 kunnen veroorzaken om vervolgens tegen de bovenste trendlijn te gaan botsen.

bitcoin daggrafiek

Bitcoin 4-uursgrafiek

De 4-uursgrafiek maakt het er niet beter op. Ook hier zitten we in een downtrend en kijkend naar de EMA is deze downtrend nog niet voorbij.

We zouden kunnen zeggen dat we in een descending channel zitten. De onderste trendlijn komt overeen met de onderste trendlijn van de falling wedge, beide patronen geven meer kans op een uitbraak naar boven dan naar beneden. Maar voorlopig worden de moving averages gerespecteerd.

bitcoin 4 uurs grafiek targetsWat gaat bitcoin doen?

Zelf zie ik het opzoeken van het rode gedeelte van het orderblock nog steeds als beste kans. Tenzij de bull divergence gaat vormen vannacht om 02:00 uur als de candle van vandaag gaat sluiten.

Wanneer dat scenario zich voltrekt kunnen we een opleving naar $9.000 verwachten. Daar verwacht ik vervolgens een rejection, waardoor we weer terug vallen. Blijven we daar boven? Dan komt de volgende grote weerstand er aan: de psychologische grens van $10.000.

Meer bitcoin updates volgen? Dat kan in het Telegramkanaal van Coingrats. Ben je zelf een actief handelaar? Dan kunnen de alerts van MyCryptoradar je helpen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!