bitcoin btc mining miners miner omzet

Bitcoin (BTC) miner breidt capaciteiten met 240% uit met investering van $10 miljoen

Mining bedrijf Agro blockchain uit het Verenigd Koninkrijk gaat haar bestelling aan nieuwe Bitcoin miners verdubbelen. Dit doen ze met het oog heeft op een “aanzienlijke uitbreiding” van de geplande capaciteiten.

Op 30 oktober maakte Proactive Investors bekend dat het bedrijf haar rekenkracht met 240% wil verhogen.

Argo Blockchain mining

In plaats van een eerdere bestelling voor 5.000 nieuwe Antminer S17’s voor $13,09 miljoen, heeft Argo Blockchain nu een order geplaatst voor 10.000 Antminer T17’s. Dit kost een bedrag van totaal $9,51 miljoen.

De oorspronkelijke aanbetaling van het bedrijf van $6,5 miljoen geldt nu voor de nieuwe bestelling. Enkel de resterende $3 miljoen moet nog uit de kasreserves van Argo betaald worden.

Als de bestelling in december is verwerkt, zal het bedrijf in totaal 17.000 mining machines in gebruik hebben. Benieuwd hoe dit er uit ziet? Zie onderstaande video waarin de locatie in Quebec is geflimd.

bitcoin meester

Uitbreiding capaciteiten Bitcoin

Directeur Mike Edwards laat weten dat deze verbeterde bestelling een “belangrijke uitbreiding” van de infrastructuur van de mining betekent. Hij legt uit dat de keuze om over te schakelen naar T17’s voor een belangrijke toename van de inkomsten voor het bedrijf zal zorgen.

Hij benadrukt ook nog maar eens dat zijn bedrijf heel gezond is:

“Onze sterke balans en cashflow betekent dat we kunnen blijven investeren. We kunnen blijven profiteren van gunstige omstandigheden in de markt. De positie van Argo in de markt zorgt voor groei voor de lange termijn.”

In september dit jaar maakte Argo al duidelijk 1000 nieuwe miners te hebben bijgezet. De aandelen van het bedrijf zijn de afgelopen zes maanden gestegen met maar liefst 137%. Een half jaar terug betaalde je nog $4,06 voor een aandeel, nu kost een ARB al $11,85.

Trend in de markt

Er lijkt zich een trend te ontstaan in de markt. Er zijn steeds meer bedrijven die overschakelen naar bulk inkoop en uitbreidingen van hun mining capiciteiten.

Onder andere Layer1 en Bitmain openen een mining farm in Texas. Laatstgenoemde doet dit met een loods van maar liefst 130.000 vierkante meter. Dit staat gelijk aan 26 voetbalvelden.

Ook in Rusland is men positief over Bitcoin mining. Een bitcoin mining bedrijf wil een marktaandeel van 20% verwerven op de wereldwijde mining markt. Dat melden diverse cryptomedia gisteren op basis van Russische media. De vertollige elektriciteit van een fabriek moet voor deze toepassing in gebruik genomen gaan worden.

Bit Farms uit Canada schafte eerder deze maand ook al 2500 nieuwe A10’s van de Avalon serie aan. Canada is zeer interessant gebleken voor buitenlandse cryptominers. De energiekosten zijn er laag en er is veel ruimte beschikbaar om deze farms op te bouwen.

Bron: Cointelegraph

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!