bitcoin btc futures

3 Bitcoin (BTC) nieuwtjes om de dag mee te beginnen

Bitcoin staat op het moment van schrijven op een prijs van $8.227. Dat is 0.6% lager dan op hetzelfde moment gisteren. De koers hikt volgens onze laatste analyse tegen een paar flinke weerstanden aan.

Maar er is meer dan alleen de koers. Daarom hebben we drie nieuwtjes voor jou op een rijtje gezet om de dag mee te beginnen.

‘Maatregelen tegen 51%-aanval zorgen voor centralisatie’

Volgens Bitcoin Core developer Greg Maxwell resulteren maatregelen tegen ‘51%-aanvallen’ altijd in meer centralisatie. Dat laat hij weten in een post op Reddit.

Een 51%-aanval is een aanval op het netwerk waarbij (meer dan) 51% van de hashpower (computerkracht, red.) in handen is van de aanvallers. Daarmee zou je, in theorie, bijvoorbeeld je bitcoin dubbel uit kunnen geven.

Gecentraliseerde netwerken zijn volgens Maxwell niet de oplossing. Hij noemt Ripple, EOS en IOTA bij naam. ”Er zijn 1001 manieren bedacht om 51%-aanvallen te voorkomen zonder centralisatie, maar keer op keer kom je tot de conclusie dat het de centralisatie slechts verbergt.”

Het grootste gevaar ligt volgens de ontwikkelaar niet bij een aanval met miningkracht en het dubbel uitgeven van BTC. Hij ziet een groter gevaar: dat we met zijn allen decentraliteit niet op waarde schatten en daardoor afdwalen van het principe dat bitcoin waardevol maakt.

bitcoin meester

Wall Street opgelet, bitcoin komt er aan!

De optiehandel is een winstgevende industrie. Er wordt bakken met geld verdiend door handelaren, maar vooral door derde partijen die tussen die handelaren zitten. Langzaam maar zeker lijkt (goedkopere) software die plaats in te gaan nemen.

Ter indicatie: de Amerikaanse aandelenmarkt behelst zo’n $400 miljard aan dagelijks handelsvolume in opties.

Het is een klein beginnetje, maar er is voor 0.0202 aan BTC een optie verkocht met behulp van een smart contract. Het gaat hier niet om het bedrag, maar om het feit dat het is gelukt.

Een kanttekening: voorlopig is er toch nog iets van een tussenpartij nodig om deze handel tot stand te brengen. Dus er is misschien meer ruimte voor een leuke techstartup die dit opzet dan dat er een decentrale optiemarkt tot stand komt.

De markt bepaalt wat werkt en wat interessant is. Nu is het wachten op meer inventieve oplossingen om verschillende markten te bedienen. Bitcoin is programmeerbaar geld en we gaan nu ook in de praktijk zien wat dat teweeg kan brengen.

Scott Disick promoot bitcoin

Een luchtig nieuwtje om mee af te sluiten. Scott Disick is vooral bekend om het zwanger maken van een Kardashian en heeft als social mediaster 6.8 miljoen volgers. WTFisBitcoin heeft hem 1 BTC gegeven om de grootste cryptomunt te promoten.

Of de volgers van Disick de juiste doelgroep is voor bitcoin op dit moment, laten we maar even in het midden…

Mis niks meer!
Invalid email address