Bitcoin (BTC) pumpt met 28% door richting de $10.000

Bitcoin leeft! Sinds gisteren zes uur Nederlandse tijd is de koers van Bitcoin begonnen aan een wederopstanding.

Toen we het weekend in gingen kostte één BTC nog ongeveer $7.750. In een tijdsbestek van een uur steeg de koers met bijna $1.000 naar een niveau van $8.580.

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging het echter nog gekker. De prijs van Bitcoin tikte de $10.120 aan, maar inmiddels is de koers weer licht gecorrigeerd. Op dit moment verhandelt men BTC voor $9.614. Dat is altijd nog ruim 28% (!) meer dan gisteren.

De laatste keer dat Bitcoin rond dit prijsniveau stond was op 23 september van dit jaar. Destijds schoot BTC uit de befaamde descending triangle en daalde de prijs zo’n 20% in het tijdsbestek van een aantal uur. Deze dump is inmiddels weer helemaal goed gemaakt.

Begin april slingerde een prijsstijging een nieuwe bullmarkt aan met een weekly candle van bijna +30%. Destijds was BTC nog maar $4.000 waard.

Eind mei was deze groei opgelopen naar 130%, alvorens de koers eventjes kort corrigeerde. Vanaf juni groeide de koers nóg eens 90% waardoor we op het hoogtepunt van het jaar bereikten rond de $14.000.

Daarna kwamen we dus in de zogenoemde descending triangle, waar we vorige maand ‘uit vielen’ in neerwaartse richting. Inmiddels staan we weer op hetzelfde prijsniveau als toen.

Gaan we door de $10.000?

De grote vraag is waar dit ‘sprookje’ gaat eindigen. De $10.000 is namelijk al aangetikt, maar dit was ook het level waarop de koers corrigeerde. Dit niveau is zowel een psychologische grens als een van de resistances van eerder dit jaar.

Rond de lunchtijd komt huisanalist John van Meer, ook wel bekend als de Bitcoin Consultant, met een technische analyse waarin hij uitlegt hoe je de huidige markt kunt interpreteren.

Vooralsnog lijkt $10.000 wel een (tijdelijke) max voor Bitcoin. Maar met het geweld van de afgelopen nacht, is er natuurlijk geen touw aan vast te knopen.

Cryptotwitter over Bitcoin

Hoe reageert de bitcoin community op deze bizarre prijsstijging? We hebben enkele tweets voor jou op een rijtje gezet.

Willy Woo komt met een duidelijke thread. Hij ziet dat BTC in een consolidatiefase zit, als reactie op de (mini) bullmarkt die zich in April inzette. Hij denkt dat de stijging door een groepje traders in gang is gezet die niet genoeg bij machte zijn om dit op een organische manier te laten plaatsvinden.

Hierdoor verwacht hij dat we nog enkele maanden in de zijwaartse trend blijven voordat (naast te prijs) ook het volume op een organische manier stabiel blijft. Hij ziet dat BTC de afgelopen maand(en) in een bearmarkt zat, gezien vanuit het plaatje van de grotere bullmarkt.

Hij verwacht dat we rond mei 2020 de nieuwe fase van een bullmarkt in gaan.

Bitcoin staat op moment van schrijven 28% in het groen. Dit is echter op het hoogtepunt zo’n 40% geweest. Voor de shorters een pijnlijk moment.

In welk perspectief kun je deze stijging zetten? Alex Krüger helpt ons een handje. Het is namelijk de vierde grootste stijging bínnen een dag. Het is ook de eerste keer sinds mei 2011 dat dit gebeurt. Dat is een ongekend gegeven.

Als je de stijging uittrekt over twee dagen, is dit de 15e meest winstgevende periode ooit. En de laatste keer dat dit gebeurde was in november 2013.

Uiteraard komt ook de voorspelling van een anoniempje weer boven water drijven. Eerdere voorspellingen kwamen uit, en het leek er even op alsof de $16.000 die deze maand behaald moest gaan worden roet in het eten zou gooien. Maar wie weet…

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!