jack dorsey twitter

Bitcoiner Jack Dorsey (Twitter) participeert in miljoenenronde Coinlist

Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square, is één van de investeerders in Coinlist, die 10 miljoen dollar aan kapitaal heeft aangetrokken. Dorsey geldt als een warm pleitbezorger van de bitcoin (BTC) ideologie.

bitcoin meester

Bitcoiner Jack Dorsey in CoinList

CoinList heeft een nieuwe investeringsronde, geleid door Polychain Capital, afgesloten met naast Dorsey ook Collaborative Fund  als investeerder. CoinList is een platform waar cryptobedrijven hun tokensale op kunnen organiseren, vergelijkbaar met een Kickstarter.

Dat meldt zakenkrant de Wall Street Journal en het bedrijf zelf in een Medium post.

In een eerdere investeringsronde wist het bedrijf uit San Francisco 9,2 miljoen dollar op te halen bij wederom Polychain Capital en Digital Currency Group, eigenaar van o.a. Coindesk.

Volgens de Wall Street Journal hebben de projecten op Coinlist circa $800 miljoen opgehaald sinds augustus 2017.

‘Bitcoin als internetgeld’

Dorsey staat bekend als een pleitbezorger van bitcoin, en is de kracht achter een apart bitcoin ontwikkelaarsteam binnen betaalprovider Square. Hij ziet bitcoin als hét betaalmiddel van het Internet, zo verkondigde hij onlangs in een interview.

Volgens Dorsey biedt CoinList een ‘eerlijke oplossing’ om financiering aan te trekken.

‘Crypto heeft een betrouwbaar platform nodig voor het presenteren van nieuwe projecten en CoinList vult die positie in. De handel (in tokens, red.) is een logische nieuwe stap’. 

CoinList als beurs richt zich op de assets bitcoin (BTC), ether (ETH), algorand (ALGO) en stablecoin USD Coin (USDC).

Bitcoin en lightning ecosysteem

Zoals gezegd geldt Dorsey als een van de techpioniers die openlijk zijn steun voor bitcoin betuigt. Hij steekt kapitaal in Lightning Labs, dat met Lightning Network Daemon (LND) een complete implementatie van een Lightning node ontwikkelt.

Via deze secundaire laag zijn transacties sneller afgehandeld zonder de basislaag van het bitcoin protocol ‘aan te raken’. Vergelijk het met het openen van een bar rekening. Aan het einde van de avond reken je af, en niet bij elk drankje of hapje.

Dorsey promoot ook de Twitter add-on ‘Tippin’, waarmee je elkaar een fooi kunt geven via Twitter. Jack zelf stuurt regelmatig tweetjes met bitcoin als onderwerp de wereld in.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!