Dit zijn de 5 bitcoin (BTC) nieuwtjes om de dinsdag mee te starten

In deze ochtendupdate pakken we er verschillende nieuwtjes bij. Onder andere de prijs van Bitcoin, assetmanager Bitwise is positief over de komst van een bitcoin ETF en PlanB benadrukt de relevantie van een liquide markt voor grotere beleggers.

1. Bitcoin prijs: zijn de bulls terug?

Op moment van schrijven is één bitcoin $8.237 waard bij Bitstamp. De koers zit bijna weer op hetzelfde niveau als aan het begin van de maand oktober.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na een bodem bij $7.763 kreeg de koers een uitbraak naar boven richting $8.200 waar de koers nu schommelt. Het volume is op moment van schrijven ver weggezakt. Volume is een vereiste om de koers te laten stijgen.

Dit zijn de 5 bitcoin (BTC) nieuwtjes om de dinsdag mee te starten

bron: Cryptocompare

Een van de problemen is dat bitcoin ‘lower highs’ maakt, zo merkt analist/trader Josh Rager op.

Rager ziet bij $8.380 de volgende weerstandszone.

Volgens analist Big Cheds is de prijs van bitcoin relatief laag, uitgaande van een aantal technische beursindicatoren.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Bitcoin heeft een sterk supportlevel bij $7.840 die standhield op juli 2018 en mei 2019. Bij dit niveau gaan we waarschijnlijk een korte uitbraak naar boven zien (wat dus maandag gebeurde, red).

We zien ook een bullish divergence patroon ontstaan, wat erop duidt dat de bears aan kracht inwinnen’. [/penci_blockquote]

Dit zijn de 5 bitcoin (BTC) nieuwtjes om de dinsdag mee te starten

bron: Cointelegraph

Discussieer mee in onze Telegram chatgroep over de bitcoin prijs

2. Bitwise: ‘Goedkeuring Bitcoin ETF dichterbij dan ooit’

De goedkeuring van een bitcoin exchange traded fund (ETF) is dichterbij dan ooit, aldus Matt Hougan, head of research bij Bitwise tegenover CNBC.

Een van zijn argumenten: in tegenstelling tot twee jaar is een significant deel van de industrie gereguleerd.
Zo hebben zes van de grootste tien exchanges een licentie bij de ‘strenge’ New York Department of State.

Deze assetmanager is één van de overgebleven partijen die een ETF-aanvraag bij de beurswaakhond SEC heeft openstaan. Voor 14 oktober moet de toezichthouder zijn oordeel vellen.

Voor de SEC zijn marktmanipulatie (via onder meer washtrading, het kunstmatig opblazen van handelsvolume) en de veiligheid van exchanges reden tot zorg.

Sinds de eerste aanvraag uit 2013 (!) van de Winklevoss tweeling van Gemini zijn alle aanvragen afgewezen. Van Eck, een gerenommeerde naam binnen de goud ETF’s, heeft haar aanvraag teruggetrokken.

Een ETF is een indextracker om een onderliggende asset, in dit geval bitcoin, te volgen. Beleggers kunnen een aandeel kopen in de tracker zonder daadwerkelijk bitcoin te hoeven bezitten.

3. PlanB: ‘Liquiditeit belangrijk voor institutionele beleggers’

Voor de grotere hedge – en pensioenfondsen is liquiditeit in een markt belangrijk en daar steekt bitcoin met kop en schouders boven de rest uit. Ethereum volgt op plek twee. Ripple (XRP), qua marktwaarde op plek 3, is minder liquide dan Litecoin (LTC).

Op de onderstaande grafiek staat het volume van de afgelopen 24 uur.

4. Handleiding voor een eigen Lightning ATM

Wow, een bitcoiner heeft een prototype van een bitcoin ATM waarmee kleingeld is om te zetten in satoshi’s, de kleinste rekeneenheid van bitcoin.

De transacties gaan over het Lightning Network, de secundaire laag die bovenop de basislaag van bitcoin is gebouwd.

Het onderstaande filmpje spreekt boekdelen.

5. Taproot, smart contracts op bitcoin?

In deze Crypto 101 licht redacteur Arnold Hubach Taproot toe, een manier om gemakkelijker smart contracts, bekend van ethereum, te gebruiken op het bitcoin netwerk.

Deze smart contracten kun je met bijvoorbeeld Taproot aan de bitcoin blockchain hangen. Het eerste voorstel is ingediend door de voormalig STO van Blockstream, Gregory Maxwell.

Een ander doel van Taproot is om een laagje privacy aan de contracten te hangen door het smart contract op te splitsen. De meest complexe smart contracts zijn ook niet te onderscheiden zijn van een normale reguliere transactie die op de blockchain wordt verwerkt.

Lees hier het complete achtergrondartikel

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...