Oxford voegt ‘satoshi’ toe aan woordenboek. Help satoshi de Van Dale in!

De Oxford University Press heeft een nieuw woord toegevoegd aan haar woordenboek: het woord satoshi staat nu officieel in de Oxford English Dictionary (OED). Dit is te lezen in de kwartaalupdate die deze maand is gepubliceerd.

Satoshi (eenheid bitcoin) in woordenboek

De OED benoemt Satoshi als volgt: ‘The smallest monetary unit in the Bitcoin digital payment system, equal to one hundred millionth of a bitcoin.’

‘De kleinste monetaire eenheid van het digitale bitcoin betaalsysteem, gelijk aan een honderd miljoenste van een Bitcoin.’

Het woord ‘bitcoin‘ staat al sinds december 2014 geregistreerd. De cryptomunt wordt omschreven als “a digital currency in which transactions can be performed without the need for a central bank.”

Naast ‘satoshi’ staat nu ook cryptocurrency in de OED. Ze omschrijven het op twee manieren. Ten eerste als een ‘informele vervangende valuta’.

Ten tweede noemen ze het “een digitaal betalingsysteem dat onafhankelijk van een centrale autoriteit werkt en cryptografische technieken gebruikt om transacties van een unieke hoeveelheid te controleren en verifiëren.”

Het woordenboek van Oxford heeft ook een online variant. Hierin staan meer crypto-gerelateerde woorden als ‘blockchain’ en ‘miner’, maar de OED is anders. Als een woord hierin komt, mag men het hier nooit meer uit halen.

Satoshi in de Van Dale!

In ons Nederlandse woordenboek kunnen we ook al gewoon opzoeken wat Bitcoin betekent. Het staat als volgt omschreven:

op internet ontstane virtuele munteenheid die als ruil- en beleggingsobject dienstdoet

Satoshi staat hier echter nog niet in. En daarom een taak aan alle lezers. Laten wij het voorbeeld van de Britten volgen en zorgen dat satoshi in onze Van Dale komt.

Dit kan door het woord toe te voegen als woord van het jaar. Via deze website kun je het nieuwe woord ‘satoshi’ inzenden met een omschrijving.

Het is de keuze tussen ‘het pseudoniem van de bedenker van Bitcoin’ en ‘de naam van de kleinst denkbare hoeveelheid BTC’. Doe op twitter mee met de hashtag #satoshiinvandale en retweet onderstaand bericht!

'De kleinste monetaire eenheid van het digitale bitcoin betaalsysteem, gelijk aan een honderd miljoenste van een Bitcoin.'

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!