bitcoin BTC goud derivsten

Deze goud derivaten worden afgerekend in bitcoin (BTC), een noviteit

Speculeren op de goud prijs en uitgekeerd krijgen in bitcoin (BTC)? Het gaat naar eigen zeggen om een internationale primeur, aldus B2C2, een Britse market maker die ook een over-the-counter desk bestiert.

Goud derivaten afrekenen in bitcoin (BTC)

Hoe zit het financiële product in elkaar?

Handelaren kunnen – met een derivaat – vanaf één troy ounce goud speculeren op de prijs van goud (met een ‘long’ of ‘short’ positie, red.).

Echter, dat bestaat al langer. Maar in dit geval is zowel het goud geprijsd in bitcoin (BTC) en is de afrekening – na de trade – ook in bitcoin (BTC) in plaats van in dollar, euro of pond.

Disclaimer: een derivaat zoals een contract for difference (CFD) is een zeer risicovol en speculatief product en alleen geschikt voor zeer ervaren handelaren.

Pakt de speculatie goed uit, dan krijgt men bitcoin bijgeschreven op de balans. Bij verlies wordt er bitcoin afgeschreven.

Regulatie

B2C2 heeft het product al in 2015 bedacht, maar het kostte tijd voordat de Financial Conduct Authority (FCA) begin dit jaar haar goedkeuring verleende.

Zo zijn ‘contracts for difference (CFD’s) in Nederland beperkt beschikbaar en crypto CFD’s bestaan hier (nog) niet.

Oprichter en CEO Max Boonen zegt in een toelichting aan Coindesk dat het een logische stap is. Ook omdat anticyclische assets aan populariteit winnen:

In de huidige marktomstandigheden zijn centrale banken gedwongen om hun monetair beleid te heroverwegen,. Dat geldt ook voor marktpartijen die schuiven met hun exposure. Deflatoire assets zoals goud en bitcoin kunnen daarvan profiteren.

Het gevolg is dat de BTC en goud prijs op de spotmarkten stijgt dit jaar.

Bitcoin is de best presterende asset van 2019 met circa 125% rendement. Goud kende dit jaar ook een opleving en handelt voor circa $1.500 per ounce.

 

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!