Man tapt voor duizenden euro’s stroom af voor Bitcoin (BTC) mining

Bitcoin (BTC) mining is duur. Wat doe je als zelf de stroom niet wil betalen? Dan tap je voor duizenden euro’s aan energie af. Dat dacht een Iraanse-Belg die een kamer met mining hardware van energie voorzag door elektriciteit van de buren. Dat meldt het AD.

Illegaal mining

Een onderhoudsploeg van het flatbouw ontdekte de bitcoin miners in 2017. Na het uitschakelen van de hoofdschakelaar, hoorde zij nog altijd apparaten draaien.

De advocaat zei hier tijdens de zaak het volgende over: ”Toen ze gingen kijken bleek er een kamer te zijn met zware computer om bitcoin te mijnen.” Op heterdaad betrapt dus. Het minen van bitcoin is niet strafbaar in België (en Nederland), maar het is door de hoge elektriciteitskosten bijna niet meer rendabel.

Met ‘gratis’ stroom is dat echter een ander verhaal. Mede daarom zoeken ondernemers de goedkoopste, vaak groene, stroom op.

“Het gebruik van de computers is gigantisch. De verdachte had een schakelaar geïnstalleerd van 160 ampère om de computer draaiende te houden. Voor een gewoon gebouw is 40 ampère voldoende. Het verbruik was daarom zo hoog. De Belgische politie berekende dat hij voor 3000 euro per maand aftapte.”

Advocaat

Niet aanwezig

De beklaagde was niet aanwezig bij de rechtszaak. Na de huiszoeking is hij verhuisd. Vanuit het Belgische Oostduinkerke naar Brussel. De hardware werd in beslag genomen. Er wordt 6 maanden cel geëist tegen. Om de aanklacht kracht bij te zetten werd ook verteld dat de verdachte al veroordeeld is voor verkeersovertredingen en drugs.

De uitspraak vindt plaats op 8 november.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!