McAfee is weer wakker: ‘Bitcoin naar $1 miljoen in 2020 en eigen DEX’

John McAfee verstopt zichzelf tegenwoordig voor de Amerikaanse autoriteiten, maar dat houdt de softwareontwikkelaar niet tegen om te blijven bouwen. Tussen het tweeten door heeft hij ook nog tijd gevonden om een ‘decentrale’ cryptobeurs te bouwen.

De McAfee DEX is vandaag uitgegeven als beta release. Let wel op, McAfee heeft niet bepaald de schoonste reputatie. Dus als je wil experimenteren met dit nieuwe platform: doe dat met geld dat je kunt missen.

Dat is altijd een goed advies, zeker in de wereld van bitcoin en crypto, maar die vlieger gaat nu misschien wel extra op.

DEX

Decentrale opties zijn volgens McAfee de enige oplossing. Het zwakke punt zijn volgens centraal geregelde beurzen, overheden kunnen daar namelijk invloed op uitoefenen of zelfs de deuren sluiten.

Voorlopig bevat de beurs van McAfee geen Know-Your-Customer (KYC) regeling, je kunt dus anoniem gebruikmaken van het platform. De beurs houdt wel 0.25% van de transactie in van de mensen die een order vullen.

Alle ERC20-tokens kunnen worden toegevoegd in deze beta. Het handelsplatform wordt ondersteund door smart contracts om de handel mogelijk te maken. McAfee: ”Verwacht geen wonderen, speel er mee tot het echt iets wordt.”

Bitcoin

In een interview met Forbes gaat de programmeur in op de bitcoinprijs. McAfee beloofde eerder zijn edele delen op te eten wanneer bitcoin géén prijs van $1 miljoen heeft eind 2020. Hij blijft bij zijn eerdere voorspelling: “Er zijn maar 21 miljoen bitcoin, waarvan er al 7 miljoen verloren zijn gegaan. Als Satoshi dood is, voeg daar dan nog maar een paar miljoen aan toe.”

Recentelijk deed een Duitse bank een andere hoopvolle voorspelling: Bitcoin gaat naar $90.000 in 2024.

Maar voorlopig schommelt bitcoin rond een prijs van $8.000 en is er nog geen spraken van nieuwe prijsrecords. Het netwerk groeit en het ecosysteem ook, maar qua prijs zijn we nog ver verwijderd van nieuwe hoogtepunten.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!