quadriga bitcoin

Weduwe Quadriga CX oprichter maakt deal: $9 miljoen naar schuldeisers

Jennifer Robertson, de weduwe van Quadriga CX oprichter Gerald Cotten, maakt circa $9 miljoen ($12 miljoen Canadese dollars, red) over aan Ernst & Young Canada. EY treedt op als bewindvoerder van de failliete cryptobeurs, waarover Coindesk bericht.

Quadriga CX schikking

Dat laat Robertson in een verklaring weten, waarin ze aangeeft actief te hebben meegeholpen aan een (financiële) oplossing na het plotselinge overlijden van haar man begin dit jaar.

Het probleem was dat zowel Robertson als erfgename of andere medewerkers van Quadriga geen toegang konden krijgen tot de cold storage van de cryptovaluta.

In dit onderzoek van Ernst & Young werden harde conclusies getrokken: had de beurs ten tijde van de dood van Cotten nog wel de tegoeden of zijn deze weggesluisd naar andere beurzen?

De rechter moet de oplossing nog goedkeuren. Het komt erop neer dat Robertson een groot deel van haar bezittingen overdraagt aan de bewindvoerder.

Lees ook – Blunder met $1,3 miljoen aan Bitcoin schaadt vertrouwen van gedupeerden in zaak QuadrigaCX

Klanten

Uit dit rapport van EY wordt meer inzicht gegeven in de afspraak tussen Robertson en EY.

Ze mag circa $162.000 aan persoonlijke bezittingen houden zoals cash, haar pensioengelden, juwelen, kleren, meubels en een Jeep uit 2015.

Ook hoeft ze geen afstand te doen van haar aandelen in Quadriga, hoewel deze weinig waard zijn inmiddels.

Volgens EY wordt er alles aan gedaan om ook de gebruikers van de beurs (deels) schadeloos te stellen. Echter, het blijft onzeker wanneer en hoeveel de gedupeerden tegemoet kunnen zien.

bitcoin kopen

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!