Uber, Lyft en Anchorage blijven Facebook wél steunen met Libra

Uber, Luft en ook crypto bewaardienst Anchorage blijven voorlopig lid van de Libra Association, de stichting achter de blockchain en cryptomunt Libra.

Dat is tenminste wat redacteuren van BBC en CNBC beweren op Twitter. De betrokken bedrijven hebben dit echter nog niet formeel bevestigd op hun officiële kanalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uber, Lyft en Anchorage blijven Libra trouw (voorlopig)

Het gaat om de doorgaans goed ingevoerde nieuwszenders BBC en CNBC die het nieuws op Twitter breken.

Zo meldt Dave Lee van de BBC dat Lyft de Libra Assocation trouw blijft.

Ook concullega Uber blijft voorlopig achter het Libra project staan, zo meldt Sally Shin van nieuwszender CNBC.

Verder verklaart mede-oprichter Diogo Monica van crypto custody provider Anchorage dat ze ‘de missie van de Libra Association ondersteunen en dat ze een trouw lid zijn’.

Loopt Libra leeg?

Facebook kende als trekker van het project de afgelopen weken wel wat tegenslag.

CEO Mark Zuckerberg liet in een interview met Nikkei Asian Review weten dat Facebook haar verwachtingen over Libra gaat bijstellen. Hij benadrukte dat het project ’tijd nodig heeft’.

Vorige week liet PayPal weten zich terug te trekken en deze week volgde niet de minste namen dat voorbeeld: MasterCard, Stripe, eBay, Visa en Marcado Pago.

Het terugkerende argument: de betaalproviders zijn beducht op druk van Amerikaanse beleids – en wetmakers. Zo doet Facebook in hun ogen te weinig om de zorgen rondom privacy weg te nemen.

Gabor Gurbacs van VanEck, deelt de brief die de Amerikaanse Senaat naar de (Amerikaanse) leden van de Libra Association heeft gestuurd.

Op dit moment zijn er nog 22 leden binnen de Libra Assocation waaronder ook nog cryptobedrijven zoals Coinbase, Xapo en BisonTrails.

Uber, Lyft en Anchorage blijven Facebook wél steunen met Libra

Is Libra wel ‘beter’ geld?

Volgens sommigen is Libra in theorie heel ander geld dan bitcoin. Om te beginnen is Libra net zoals Ripple, de dollar of euro centraal geregeld. Bitcoin kent een decentraal netwerk van minstens 10.000 nodes.

Onder meer Nick Szabo, bedenker van de term ‘smart contract’ en Bit Gold, sloeg op Twitter Facebook om de oren dat bitcoin ‘beter geld’ is dan Libra.

Wordt vervolgd. Facebook introduceerde Libra in juni jaar en wil eind 2020 haar blockchain, cryptomunt en Calibra wallet gaan lanceren.

Alles over cryptomunt uit de koker van Facebook: Libra

Lees meer over:
Facebooklibra

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Zijn diepgaande kennis en analytische vaardigheden stellen hem in staat om complexe marktgegevens te ontcijferen en waardevolle inzichten te delen met zijn publiek. Naast zijn professionele bezigheden heeft Wessel een grote passie voor muziek en sport. Hij brengt graag tijd door buiten de digitale wereld en is een fervent bezoeker van concerten en sportwedstrijden. Deze liefde voor live-evenementen weerspiegelt zijn behoefte aan directe ervaringen en interactie met de wereld om hem heen. Wessel is ook iemand die veel waarde hecht aan tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden. Of het nu gaat om een spontane uitstap of een geplande vakantie, hij koestert deze momenten en ziet ze als een essentieel onderdeel van zijn leven. Deze uitstapjes bieden hem niet alleen ontspanning en plezier, maar versterken ook zijn banden met zijn dierbaren. Zijn collega's en kennissen in de crypto-industrie waarderen Wessel vooral om zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid. Hij staat bekend om zijn vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend werk te leveren, waarbij hij altijd streeft naar het behalen van concrete resultaten. Zijn pragmatische aanpak en toewijding maken hem tot een waardevolle speler in elk project. Wessel's betrouwbaarheid is een ander kenmerk dat hem onderscheidt. In een industrie die soms onvoorspelbaar en volatiel kan zijn, biedt zijn standvastigheid en integriteit een rotsvaste basis voor zijn collega's, lezers en volgers. Zijn vermogen om consistente en betrouwbare analyses te leveren, heeft hem een gerespecteerde stem in de gemeenschap gemaakt. Samenvattend combineert Wessel zijn uitgebreide kennis van de cryptomarkt met een rijk persoonlijk leven vol muziek, sport en familie. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.