bitcoin opties kompas koers

Bitcoin (BTC) Analyse: Breken we uit of dalen we richting $6.000?

Bitcoin (BTC) heeft het afgelopen weekend flink wat volatiliteit laten zien. Rond de weekly close dook de prijs naar beneden. Op het moment van schrijven zitten we net boven $7.200.

Wat gaat bitcoin deze week doen? Gaan we richting $6.000, of is er wat hopium en gaan we verder omhoog richting $7.500 of zelfs $8.000?

Weekgrafiek bitcoin

Bitcoin heeft zich op de weekgrafiek goed geweerd, de koers hang aan de onderkant van de support trendline. Na een flinke daling, is het vooralsnog afwachten of dit zo zal blijven. We zijn namelijk in een week tijd ruim 1500 dollar gezakt.

Wat meespeelt deze keer is dat de funding rate op beruzen zoals Bitmex negatief is, dit houdt in dat mensen die in hun short zitten, moeten betalen om hun positie te houden. Wanneer dit is opgelost, dan is de kans aanwezig dat er verder gedumpt word.

Maar de BTC prijs hangt natuurlijk niet af vaneen fundin grate. De structuur doet ook een hoop, en de
structuur kan er wel eens voorzichtig positief uit komen te zien. Er is net een flinke groene candle geprint en
er is veel opgekocht rond de support trendline.

Verder zien we op de weekgrafiek dat we heel mooi nog in het trendc hannel zitten. Het wordt vervelend als we er aan de onderkant uitbreken.

Daggrafiek

Op de daggrafiek zien we duidelijk dat bitcoin met een hele mooie groene candle en een flinke wick is gebounced naar  ruim boven de $7.000 grens.

Dit kan positief uitpakken, wel moet ik hierbij vermelden dat het eigenlijk noodzakelijk is dat we nu vrij snel door het resistance gebied van $7.330 – $7.400 breken en daar support vinden, om een verdere weg omhoog in te slaan.

Gebeurt dat niet, dan is de kans groot dat we naar beneden uitbreken en levels opgaan zoeken tussen $6.200 dollar en $6.000 dollar. Dit zou nog steeds rond de trendsupportlijn zijn, maar feit blijft wel dat er een steeds groter worden resistance area gecreëerd wordt.

Mochten we verder stijgen is het interessant om te zien wat er gaat gebeuren aan de bovenkant
van het trendchannel.

4-uursgrafiek

Als we verder inzoomen en kijken op de 4-uursgrafiek, dan zien we een aantal mogelijkheden voor de korte termijn. Allereerst hebben we nu al een flink aantal resistance zones voor ons liggen, die we dus moeten breken om bullish te worden.

Daarnaast, als we nu snel omhoog gaan, zien we wellicht een V-shape recovery. Dit zou fantastisch
zijn, maar ik acht die kans gering. We zitten op moment van schrijven tegen resistance 1 aan en deze moet gebroken worden.

Wellicht vindt de koers support als we een support / resistance flip maken. Waar de weerstand dus de supportlijn wordt. Mocht dit niet lukken, verwacht ik dat we binnen afzienbare tijd verder naar beneden zullen gaan met BTC.

Wat gaat bitcoin doen?

Bitcoin heeft een mooie bounce gemaakt, en er is flink opgekocht, maar voordat we verder omhoog gaan kijken moet eerst het resistance gebroken worden. Gebeurt dit niet snel, dan gaan we waarschijnlijk verder dalen.

3 dagen per week een bitcoin update in video vorm? Check  Altcoinbase op YouTube. Of praat mee in de telegram groep.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!