Bitcoin (BTC) analyse: voorlopige bodem op $6.800

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Gister was het black friday voor cryptocurrencies. Kunnen we nog een sale verwachten? Voor een uitgebreide analyse op de hogere timeframes kun je dit filmpje kijken. Hieronder kijk ik naar de wekelijkse en kleinere timeframes.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

In mijn vorige analyse beschreef ik drie scenario’s en het moge duidelijk zijn dat het scenario 3 is geworden: de koers breekt de zwarte downtrend lijn en gaat richting de laatste bodem en breekt die potentieel.

In figuur 1 (zie hieronder) zien we dat de koers inderdaad de laatste bodem heeft gebroken en gezakt is tot net onder de $6.800. De koers is vanaf daar gebounced en lijkt nu wederom stand te houden op de 0.618 Fibonacci niveau en op de 50WMA. 

De koers blijft in een downtrend zitten op de wekelijks grafiek en de bulls zullen een heleboel werk moeten verrichten om dit te veranderen. Wellicht dat een bullish kruising van de 50WMA en 100WMA (paarse lijntjes) in december daar voor kunnen zorgen.

Voor nu heeft de koers een lower low gemaakt en dat ziet er erg slecht uit. Als de $6.800 support opnieuw wordt getest en gebroken is er nog support te vinden op $6.200 en daarna de 0.786 Fibonacci niveau op $5.500.

Figuur 1: De koers heeft een voorlopige bodem gevonden op $6800. Een bullish kruising van de 100WMA en 50WMA zou positief kunnen zijn.
bitcoin meester

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) kun je aan de lange wick (zwarte pijl in figuur) van de candlestick van gisteren zien dat de bulls de dip flink op hebben zitten kopen nadat het de $6.800 had bereikt. Hoewel dat een positief teken is, betekent dat helaas niet dat we niet verder kunnen zakken.

De RSI is flink oversold en een bounce hier zou niet gek zijn zodat de RSI zou kunnen “afkoelen” en richting neutraal gebied gaan.

Daarbij zou de koers richting de zwarte downtrend lijn kunnen gaan. Er is in ieder geval resistance op $7.300, $7.500, $7.800 en de zwarte downtrend lijn. Op de 4uur grafiek zien we een aanwijzing dat we voor nu weer even omhoog kunnen gaan.

Support bij een verdere daling is te vinden op $6.800, $6.200 $6.000 en vervolgens $5.500.

Figuur 2: De bulls hebben de dip gekocht en houden stand rond

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) zien we een dragonfly doji wat vaak betekent dat we op de korte termijn een ommekeer in de trend kunnen zien. Daarbij moet de koers in ieder geval in de groene box een higher low vormen. Anders is de kans groot dat we verder doorzakken.

Figuur 3: De dragonfly doji geeft de potentie voor een (kortstondige) ommekeer in de trend.

BTC prijs 1 uur grafiek

Op de 1uur grafiek (figuur 4) zit de koers na de bounce weer in downtrend met lower lows en lower highs. Zodra deze een uptrend wordt hebben we de bodem voor de 4uur grafiek gevonden.

Het scenario voor een ommekeer door de dragonfly doji ziet er op dit moment zwakjes uit.

Figuur 4: De koers zit in een downtrend en de 12EMA en 26EMA is flinke resistance.

BTC analyse conclusie

Op de wekelijkse en dagelijkse grafiek ziet het er slecht uit voor de koers. De trend is naar beneden en als de trend niet verandert dan is $5.500 een mogelijk doel.

Op de 4uur grafiek is er een dragonfly doji die in ieder geval een tijdelijke ommekeer zou kunnen betekenen voor de trend. Maar de zwarte downtrend lijn waar de koers doorheen gebroken is zal een flinke resistance zijn. Daarnaast ziet het scenario voor de ommekeer door de dragonfly doji er zwakjes uit op het moment.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af en gaat 15 december online ! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO) en BlockDAM token.

 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!