Beursgenoteerd Amsterdams bedrijf noteert token aan Nocks cryptobeurs

Sponsored post – Vanaf vandaag is de token Icury (ICY) van Icecat verhandelbaar op de Nederlandse cryptobeurs Nocks.com. Klanten van Nocks kunnen de token kopen met euro en iDEAL. Icecat, het Nederlandse beursgenoteerde bedrijf achter ICY, heeft een exclusieve airdrop-actie voor Nocks-klanten georganiseerd.

Airdrop actie

Deze exclusieve actie is inmiddels afgerond, maar bij Icecat zelf loopt er nog een vierde airdrop-actie. Hierbij kunnen deelnemers 125 ICURY tokens verdienen door een aantal stappen te doorlopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De diverse airdrops, Icecat heeft er al drie gedaan, zijn bedoeld om meer bekendheid en gebruik te genereren voor de ICY token, zo legt CEO Martijn Hoogeveen uit.

Icecat is een uitgever en syndicator van productinformatie in de mondiale e-commercemarkt en mag Amazon, Google, Bol.com en Alibaba tot zijn klantenbestand rekenen. Maar ook Philips, Akzo Nobel, HP, Dell en Lego behoren tot de klantenkring. Ze zijn als bedrijf genoteerd aan de NPEX beurs.

Het bedrijf heeft een online database van 9,5 miljoen product datasheets verspreid over 14.000 merken in vijftig verschillende talen.

Vorig jaar heeft Icecat de ICURY (ICY) als een ERC20 token geïntroduceerd. De eveneens Nederlandse exchange Txbit heeft de ERC20-token eerder dit jaar genoteerd.

De tokenuitgifte is gereguleerd via haar dochtermaatschappij in Estland. Het plan is om geheel te voldoen aan de Europese en Nederlandse regelgeving en te registeren bij De Nederlandsche Bank.

Bitcoiner

Hoogeveen is gepokt en gemazeld in de e-commercewereld en is in de cryptowereld gerold als vroege investeerder in bitcoin. Hij behoort – helaas- tot de groep gedupeerden van de in 2014 gehackte cryptobeurs Mt. Gox. Destijds is er 850.000 bitcoin gestolen, een bedrag van wat nu bijna 8 miljard dollar zou zijn.

‘Het op de markt brengen van een eigen token is voor ons een interessant zoekproces’, zo legt Hoogeveen uit. Distributed ledger technology (DLT) leent zich goed om je processen efficiënter in te richten.

Uiteindelijk moet ICY een rol krijgen binnen het ecosysteem van Icecat, zodat klanten de token kopen om klantenvoordeel te verkrijgen’.

Schaalbaarheid en transactiekosten zijn dan volgens Hoogeveen ook de doorslaggevende factoren om voor een blockchain te kiezen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Populair gezegd: je wilt niet dat gebruikers tien cent moeten betalen om een Albert Heijn zegeltje te ontvangen’.[/penci_blockquote]

Uiteindelijk wil Hoogeveen dat er miljarden tokens direct gekoppeld zijn met de productdatasheets. Dus één sheet is telkens gekoppeld aan één unieke token. Dat betekent dat we schaalbare blockchains nodig hebben’.

De keuze is op ethereum gevallen (ICY is een ERC20 token).

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Maar we zullen er vanaf stappen zodra ethereum niet snel genoeg gaat schalen. Nu werkt het prima voor kleinschaliger acties, zoals airdrops met honderden users. Maar bijvoorbeeld de NOCKS airdrop is off-chain binnen de exchange van Nocks gebeurd.[/penci_blockquote]

ICY token

Met de token wil Icecat haar productcontent – en syndicatienetwerk decentraliseren zoals dat zo mooi heet. Maar wat betekent dat nu concreet in de praktijk?

Hoogeveen ziet naar eigen zeggen het meeste potentieel in een loyaltytoken, omdat onze klanten ecommerce-bedrijven zijn in de retail en dat leent zich traditioneel goed voor loyaltyprogramma’s.

Hij zegt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Het gaat om klantenbinding. Stel dat een 1.000 ICY tokens ‘staket’, dan ontvangt de klant daarvoor een voordeel terug. Zo zijn het aantal downloads aan productdatasheets standaard gelimiteerd tot bijvoorbeeld 1 miljoen downloads per maand’.[/penci_blockquote]

Potentieel zijn de tokens liquide via een beurs, vandaar dat we regelmatig een samenwerking aan gaan met in eerste instantie met decentrale beurzen. Zo is de token al genoteerd aan de beurzen Bitcratic en txbit.io.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We zien een toenemende interesse onder cryptoliefhebbers voor onze airdrops. In zekere zin is er weinig overlap met onze zakelijke klanten, maar soms ook wel. Uiteindelijk leiden de noteringen aan de beurzen en de airdrops tot meer engagement onder de community’.[/penci_blockquote]

Hoogeveen ziet ook dat het najaar van 2019 er een ander sentiment heerst dan twee jaar geleden op de (voorlopige) toppen van de cryptomarkt. ‘De markt is feitelijk nog volwassen aan het worden. Er moet nog veel gebeuren op het gebied van custody en de overdracht van tokens bijvoorbeeld.’

Disclaimers

Om de wereldwijde bruikbaarheid van de ICURY niet te beperken, doet Icecat geen ICO (initial coin offering), IEO (initial exchange offering) of een STO (security token offering).

Icecat heeft een aantal disclaimers:

Disclaimer: dit is een gesponsorde post

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!