bitcoin street art

Bitcoin (BTC) futures op BitMEX populairst in Europa

De handel in bitcoin (BTC) futures op BitMEX is het populairst in Europa. Dat blijkt uit de volumes van de derivatenbeurs. Tijdens de standaard werkuren in Europa kent de handelsplaats het hoogste volume.

Europese handelaren lijken de weg naar deze derivaten dus steeds meer te vinden. Via BitMEX kun je je als investeerder blootstellen aan de prijsbewegingen van bitcoin zonder zelf BTC te kopen.

In bovenstaande grafiek zie je een duidelijk verschil tussen de verschillende tijdzones en het volume op BitMEX.

BitMEX

Het handelsvolume op BitMEX breekt geen (eigen) records meer, maar Europeanen lijken nog wel trek te hebben in de derivatenhandel.

Volgens CoinMarketCap was het handelsvolume van BitMEX zo’n $1.6 miljard de afgelopen 24 uur. Met een future contract speculeer je op de prijs van BTC in de toekomst.

Dat wordt op het platform vooral gedaan met dollars. De euro is slechts 1.45% van het totale handelsvolume, ondanks de populairiteit onder Europese handelaren.

Europa

De beurs is officieel gevestigd in Seychellen, een eilandengroep in Afrika. De regels zijn daar allicht soepeler dan in andere delen van de wereld. Daarmee lijkt BitMEX voorlopig buiten schot te blijven, ze bieden echter wel gewoon hun services aan aan Europeanen.

Voorlopig lijken de nieuwe regels rondom de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) dus geen invloed te hebben op de populariteit van BitMEX in Europa.

Andere bedrijven die wel in Europa zijn gevestigd hebben wel problemen met de nieuwe regels. Bottle Pay stopt met hun werkzaamheden aan een manier om bitcoin betalingen via social media makkelijker te maken. Zij willen niet alle gegevens opslaan die straks nodig zijn.

Verschillende Nederlandse bedrijven laten zich ook negatief uit over de aankomende regels. Cryptobroker Knaken: ‘Bankwetgeving toepassen op cryptosector is zéér onverstandig’.

Terwijl verschillende crypto startups moeite hebben met de nieuwe regels, zien oud gedienden in de financiële wereld juist hun kans schoon: ‘ING wil Bitcoin (BTC) custody services aanbieden aan klanten’.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!