Bitcoin

Grayscale: ‘Bitcoin (BTC) ook populair bij vrouwelijke investeerders’

De wereld van bitcoin (BTC) wordt vooral gezien als een mannen wereld. Volgens een klein onderzoek van  fondsbeheerder Grayscale blijkt dat echter reuze mee te vallen.

Grayscale vroeg 1.100 Amerikaanse investeerders naar hun meningen. De deelnemers waren allemaal tussen de 25-64 jaar, moesten minimaal $10.000 aan investeringen open hebben staan én minstens een gezinsinkomen van $50.000 hebben.

Dit onderzoek is gehouden onder een selecte groep Amerikanen. Bovenstaande eisen tonen aan dat het niet gaat om de gemiddelde mens, maar om een specifieke groep. Logisch ook, want een bedrijf als Grayscale richt zich vooral op (potentiële) investeerders en klanten.

Man vs vrouw

De meeste cijfers tonen duidelijk een verschil tussen de interesse van mannen en vrouwen in bitcoin. Het rapport van Grayscale concludeert echter iets anders: ”Gesprekken en discussies over bitcoin neigen vooral naar mannelijke investeerdersgroepen, onze data laat echter zien dat vrouwen ook gezonde interesse hebben in BTC.”

Op bitcoinmagazine.nl zijn de verhoudingen bijvoorbeeld heel anders. Volgens Google Analytics is 83.9% van de bezoekers een man, dat laat 16.1% aan vrouwen over. Hele andere cijfers dan in de doelgroep van Grayscale.

Cijfers

Een aantal cijfers op een rij.

56.2% van de vrouwen en 56.4% van de mannen geven tijdens dit onderzoek aan een grote kans te zien om meer geld te verdienen met ‘digitale valuta’. Met name het gelimiteerde aantal beschikbare bitcoin wordt door beide groepen genoemd als belangrijke oorzaak vaan de vraag naar BTC.

47% van de ondervraagde vrouwen is er van overtuigd dat investeren in bitcoin een goed idee is, zij zijn er namelijk van overtuigd dat de prijs alleen maar gaat stijgen. Slechts 39% van de mannen denkt zo volgens het onderzoek van Grayscale.

Je hoeft geen hele bitcoin te kopen om te starten. Vrouwen (63%) zien dat als een mooie reden om in te stappen, dat geldt slechts voor 56% van de mannen.

80% van de vrouwen is geïntegreerd door bitcoin en de potentie. 93% gaf aan meer interesse te hebben in bitcoin wanneer er meer mogelijkheden zijn om er veel over te leren.

Dat laatste is een aparte, er is immers al heel veel informatie beschikbaar online.

Investeren

Interesse hebben in bitcoin is wat anders dan er ook daadwerkelijk in investeren. Het rapport concludeert dat vrouwen minder risico nemen. 60% van de vrouwen geeft bijvoorbeeld aan liever voor financiële stabiliteit te gaan dan dat ze hun vermogen significant kunnen vergroten.  Bij de mannen lag dit percentage een stuk lager op 48%.

Lees ook: Bitcoin (BTC) onder millennials populairder dan Netflix en Microsoft.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!