Bitcoin (BTC) game Satoshi vs the Shills: ‘Check my grandma’s ICO!’

Een Redditor bracht op kerstdag een kleine nieuwe bitcoin game uit: Satoshi vs the shills. Via Reddit toont de ontwikkelaar de survival shooter met de bedenker van bitcoin, Satoshi Nakamoto, in de hoofdrol.

Via de Google Play Store kun je aan de slag met de game. Het is nog onduidelijk of de game ook naar iOS komt.

 “Yeah, but I know of a better coin”

In het spel kruip je in de rol van Satoshi en het is aan jou om te overleven tegen een stortvloed aan shills en bitcoin sceptici.

Tijdens het spelen moet je schreeuwers van leuzen als ”Check my grandma’s ICO”, “Yeah, but I know of a better coin” en ”Bitcoin is dead bro” neer maaien. Het doel is simpel: overleven en de wereld redden.

Bitcoin en gaming

Satoshi vs the shills is een game met een dikke knipoog naar de bitcoin community. BTC is buiten het verhaal niet verwerkt in de game. Die mogelijkheid is er echter wel en daar wordt steeds meer gebruik van gemaakt en mee geëxperimenteerd.

De bitcoin tegenhanger van Fornite maakt gebruik van Lightning transacties. Lightnite gebruikt bitcoin als valuta in het spel zelf.

Het Lightning Network maakt snellere transacties mogelijk en daardoor kun je in-game bijvoorbeeld gemakkelijk een paar sats betalen of ontvangen. Je kunt op deze manier kleine transacties doen en zo bijvoorbeeld nieuwe outfits of wapens kopen en ook BTC verdienen tijdens het spelen zelf

Bitcoin Bounty Hunt

Bitcoin Bounty Hunt gebruikt ook het Lightning Network maar pakt het iets anders aan. Satoshi Blocks geven in het spel zelf recht op bitcoin. Het spelconcept is duidelijk: schiet je tegenstanders neer en verzamel de sats die zij laten vallen. Ga je dood? Dan verlies jij je Satoshi Blocks.

2020

Het is te hopen dat deze trend zich doorzet in 2020: meer games met bitcoin in de hoofdrol. Soms in het verhaal en soms op de achtergrond als valuta.

Bovenstaande games zijn kleine projecten, maar als het hier lekker werkt is de sky the limit. Vooralsnog zijn er echter geen geluiden of geruchten over grote games die ook bitcoin willen gebruiken.

To be continued…

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!