Deze bedrijven helpen Bitcoin miners ‘hedgen’ tegen volatiliteit

Bedrijven GSR en Interhash gaan in zee met bitcoin miningbedrijf Canaan. GSR is een ‘digital asset market maker’ en zorgt voor liquiditeit op verschillende platformen. Samen met Interhash gaan zij services aanbieden aan miners, Canaan is de eerste.

In een persbericht laten beide partijen weten in zee te gaan met elkaar. GSR moet bitcoin miners helpen met risicomanagement. Miners kunnen zich beschermen tegen verliezen en geld verdienen met hun bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Risicomanagement en een volatiele markt

GSR biedt verschillende producten aan waarmee miners zichzelf kunnen beschermen tegen de fluctuerende bitcoin prijs. Zo loop je als ondernemer minder risico.

Naast de heftige bewegingen in prijs heb je als miner ook te maken met concurrentie natuurlijk. Het netwerk van bitcoin past ongeveer om de 2 weken (2016 blocks) de moeilijkheid aan. Is er meer computerkracht op het netwerk? Dan wordt het moeilijker om een block te vinden. En dat kost geld.

Daarnaast heb je als miner ook te maken met elektriciteitskosten en de kosten voor je hardware. Dan is een klein beetje extra zekerheid geen overbodige luxe.

GSR

Mede-oprichter van GSR, Cristian Gil legt uit: ”De cryptomunten industrie is meer volatiel dan welke industrie dan ook, veel deelnemers zijn ‘under-hedged’ of hedgen zelfs helemaal niet tegen prijsactie.”

Gil onderschrijft dat miners essentieel zijn in deze industrie en volgens hem moeten ze de volatiele aard van de gehele space niet onderschatten. Logisch, want hij is er bij gebaat zijn services te verkopen.

Er valt echter wel wat voor te zeggen. Iets meer zekerheid kan geen kwaad in de wereld van bitcoin.

Volwassen worden

Traditionele markten met grote spelers kennen allemaal verschillende hedges. Het is niet gezond om als bedrijf all-in te gaan op een bepaalde tactiek, dus spreid je vaak je winstkansen. Of je zorgt er op zijn minst voor door bepaalde beleggingen mogelijke verliezen te beperken.

Marketing directeur van Interhash, Cora Jiang, is duidelijk: ”Wij denken dat risicomanagement een grote rol gaat spelen in het volwassen worden van de industrie.”

Van der Chijs

Van der Chijs is een Nederlandse miljardair die met zijn bedrijf Hut 8 bitcoin delft in Canada. Check hieronder het interview met de ondernemer.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...