BitPay ondersteunt drie stablecoins voor wereldwijde betalingen

Betaalprovider BitPay ondersteunt drie nieuwe cryptovaluta. Het gaat om de stablecoins USD Coin (USDC) van Circle, de Gemini dollar (GUSD) en de Paxos Standard token (PAX).

Dankzij deze integratie kunnen meer dan 30.000 verkopers die de provider gebruiken, betalingen met de drie stablecoins van hun klanten accepteren. Bekende namen die gebruik maken van BitPay zijn Microsoft en Avnet.

Bitcoin en stablecoins

Met andere woorden; gebruikers met een wallet van BitPay en de prepaid betaalkaarten, kunnen nu USDC, GUSD en PAX uitgeven bij de verkopers die BitPay hebben geïntegreerd.

“Bedrijven kunnen nu hun internationale klanten factureren zonder problemen te hebben van dure en complexe overschrijvingen. Klanten kunnen snel en effeciënt betalingen verzenden en ontvangen met deze aan de dollar gekoppelde stablecoins,”

Stephen Pair, medeoprichter en CEO van BitPay.

Joshua Rawlins, algemeen directeur van Gemini, vertelt dat verkopers kunnen profiteren van “snellere, goedkopere en fraudebestendige betalingen” en dat consumenten kunnen profiteren van het gemak van het gebruik van cryptovaluta “zonder zich zorgen te hoeven maken over prijsschommelingen.”

Max Barendregt, business developer bij BitPay, legde ons voor de camera uit wat het bedrijf eigenlijk is: ”BitPay is de grootste blockchain betalingsprovider. Wat we doen is simpel: We laten mensen cryptocurrencies accepteren, zonder dat zij zichzelf blootstellen aan de volatiliteit en het veilig opslaan van hun cryptomunten.”

Met de reeks stablecoins die nu geïntegreerd zijn bij BitPay, raakt deze volatiliteit automatisch buiten beeld.

BitPay ondersteunt ook betalingen met bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en ether (ETH). Het bedrijf heeft zich ook voorbereid op de integratie van de XRP. Dit doen ze in samenwerking met Xpring, een programma van Ripple dat zich focust op adoptie.

BitPay is in 2011 opgericht en verwerkte vorig jaar meer dan $1 miljard aan betalingen van verkopers vanuit de hele wereld. Het bedrijf krijgt steun van een groep investeerders, die onder meer $70 miljoen hebben opgehaald bij het Peter Thiel’s Founders Fund, Nimble Ventures en Virgin Group.

Je bitcoins veilig opslaan, breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Provider als tussenpersoon

Eerder dit jaar kwam het bedrijf nog in opspraak. Het bedrijf weigerde namelijk bitcoin donaties over te maken naar de Hong Kong Free Press.

Dit is een non-profit organisatie die is opgericht om de persvrijheid in het land te verbeteren. Het is het eerste lokale mediaplatform gefinancierd door donaties en leden.

Eerder spraken wij met BitPay over de voordelen van Bitcoin tegenover traditioneel geld. Bekijk hieronder het gesprek dat wij hadden met Max Barendregt.

Bron: Businesswire

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!