Bitpay voegt XRP als betaalmiddel toe, XSpring ‘pusht’ Ripple-apps

Betaalprovider BitPay gaat nog dit jaar cryptomunt XRP van Ripple toevoegen aan haar arsenaal aan betaalopties.

Ripple bezet met een marktwaarde van bijna $11 miljard de derde plek van de markt na bitcoin en ethereum.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitPay voegt XRP als betaalmiddel toe

De betalingsverwerker onthult het nieuws aan nieuwssite The Block Crypto.

De dienstverlening van BitPay is recht-toe-recht-aan: klanten kunnen (online) afrekenen met cryptovaluta en de ontvangende partij, een bedrijf of winkelier, krijgt fiat geld (dollar, euro).

BitPay omschrijft XRP als een ‘snel, goedkoop en schaalbaar’ betaalmiddel. Qua fundamentele waarde zit de munt geheel anders in elkaar dan BTC, omdat XRP is product is van het bedrijf Ripple Labs.

Vorige maand voegde BitPay ether (ETH) al toe als betaalmiddel. Ook bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en drie stablecoins (USDC, GUSD en PAX) ondersteunt de betaalverwerker.

In 2018 heeft BitPay meer dan één miljard dollar aan betalingen verwerkt voor bedrijven zoals Microsoft, Avnet en Fanduel.

Lees ook – Ripple gaat voor koerswijziging: losse producten samengevoegd tot RippleNet

Xpring en Ripple-applicaties

Xpring, de ontwikkeltak binnen Ripple, komt met een nieuw programma om de ledger van Ripple te gaan pushen bij ontwikkelaars. Dat moet gaan zorgen voor meer applicaties die werken op de blockchain van de firma.

Zo is er de Xpring software development kit (SDK) om XRP applicaties te laten integreren met reguliere programmeertalen zoals Python, JavaScript en C++.

Vice-president Ethan Beard zegt tegen Coindesk erover:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Normaliter heeft een ontwikkelaar best wat code nodig om een transactie op de XRP ledger te doen. Met de Xpring SDK kit is er sprake van 80% minder ontwikkelwerk. Het is hetzelfde principe als wat Amazon Web Services doet.'[/penci_blockquote]

Ontwikkelaars konden al het open source protocol downloaden en er zelf op verder bouwen. Nu kunnen devs direct ‘inpluggen’ op het Xpring platform.

Ripple hoopt dat met name ontwikkelaars in de media en game industrie XRP gaan omarmen als betaalmiddel.

Net zoals elk blockchainproject tracht men zoveel mogelijk ontwikkellaarstalent aan zich te binden. Binnen de bitcoin en ethereum community is dat een vrij natuurlijke ontwikkeling geweest zonder ‘push’ van bovenaf.

Bij Ripple en andere projecten lijkt er meer dwang en promotie van bovenaf te komen om ontwikkelingen binnen het ecosysteem aan te jagen. Niettemin werkt Ripple aan de adoptie van haar private blockchain.

In de VS loopt daarnaast een rechtszaak met de vraag of XRP is te classificeren als een effect.

Gezien het recente ingrijpen van beurswaakhond SEC bij onder meer EOS en Siacoin wordt die vraag met de dag meer prangend.

Lees ook – Ripple geeft 1 miljard XRP aan start-up na investering van $4 miljoen

Bronnen: The Block Crypto / Coindesk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.