bitcoin BTC Galaxy hedgefonds

Dit cryptofonds maakte in 2019 133% méér netto omzet

Galaxy Digital heeft in de eerste negen maanden van 2019 een netto omzet gedraaid van $58,4 miljoen (€52,9 miljoen). Dat is een groei van 133% ten opzichte van vorig jaar. Galaxy is een Amerikaans beleggingsfonds, onder leiding van Michael Novogratz, dat zowel in liquide cryptovaluta investeert als in equity van startups.

Daarnaast bestiert men een over-the-counter desk, waar partijen buiten de markt om bitcoin kunnen kopen of verkopen. Daarnaast heeft het beleggingsfonds ook een actieve handelstak.

Cryptofonds maakt 133% méér omzet

De netto omzet is dan wel gestegen, zo blijkt uit het meest recente kwartaalrapport. Niettemin was kwartaal drie van dit jaar slecht te noemen met een netto verlies van $68,2 miljoen. Met name de OTC deals vielen tegen met een netto verlies van $43,3 miljoen. Een teken dat de OTC-markt opdroogt.

Maar in de maanden juli tot en met september waren er ook lichtpuntjes. Zo handelt Galaxy dus actief met assets zoals bitcoin (BTC) en ethereum. Dat trok in kwartaal drie 47% meer nieuwe klanten aan dan in kwartaal twee.

Eind september had het $336 miljoen aan onder beheer, waarvan een groot deel ($325 miljoen) in het EOS fonds zit. Vanuit dit aparte fonds is er geïnvesteerd in startups zoals Loopland Group Holding, Versiart, Immutable, Predictive Pop en FinCo Services.

Het totale investeringsbedrag in dit soort equity (bedrijfsaandelen) lag eind september dit jaar op $156,5 miljoen, $22,9 miljoen minder dan eind 2018.

Het totale bedrag in liquide, verhandelbare assets zoals bitcoin nam juist toe: een totaal van $133.5 miljoen, ruim $63 miljoen méér dan eind 2018.

Wil je bitcoin kopen voor een voordelige prijs? Ga naar Bitvavo!

Bitcoin fondsen

Vorige maand kondigde Galaxy Digital heeft vandaag twee afzonderlijke bitcoin (BTC) fondsen aangekondigd. De assets in de fondsen zijn gedekt door Bakkt, dat sinds september onder meer als beheerder van crypto assets actief is.

Ook reageerde Novogratz op de recente duikeling van de koers, toen de koers door de falling wedge schoot.

Onlangs maakte de anonieme quant Plan B de voorspelling dat bitcoin dit jaar nog naar een prijsniveau van $10.000 gaat.

Geloof jij in een komende bullrun? Laat weten in onze eigen Telegram groep!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!