bitcoin mining btc bitmain

Deze Chinese bitcoin mining gigant wil Zuid-Amerika veroveren

De Chinese bitcoin mining onderneming Bitmain wil de markt in Zuid-Amerika voor zich gaan winnen. Ze gaan daarom samenwerken met twee mining consultancy firma’s Fastblock en Bit5ive.

Zij moeten de mining machine Antminer bij miners in Zuid-Amerika aan de man gaan brengen. Bitmain geldt als de grootste bitcoin miner en fabrikant van mining apparatuur ter wereld.

Bitmain bitcoin mining

Elke dag worden er circa tussen de 1.700 en 1.800 nieuwe bitcoins gedolven. Bitmain delft niet alleen, maar produceert ook mining apparatuur voor andere miners.

Bitmain is bekend van hun Antminer 15- en 17-serie. Daarnaast zijn er fabrikanten zoals MicroBT (Whatsminer 10- en 20-serie) en Bitfury (Clarke-chipset). Bovendien zijn er nog Canaan (Avalon 10-serie), Innosilicon (T3 units) en Ebang (E10).

Het marktaandeel van de fabrikant is te meten naar de rekenkracht of hashrate die ze naar het bitcoin netwerk ‘brengt’. Tussen juni en december dit jaar is het marktaandeel van Bitmain teruggezakt van 70% naar 66%.

Ook was er sprake van een hoogoplopend intern conflict tussen de twee mede-oprichter Wu Jinhan en Micree Zhan. Laatstgenoemde heeft in oktober het veld moeten ruimen. Zhan beraadt zich op juridische stappen om zijn vertrek aan te vechten.

Zuid-Amerika

Bitmain komt regelmatig in het nieuws. Zo heeft men in augustus 600.000 nieuwe miners ingeslagen met een winstverwachting van in totaal 1,2 miljard dollar. In oktober is er een mining farm met een capaciteit van 50 megawattpiek (MW) in Texas uit de grond gestampt.

Nu sluit men partnerships met Mining As A Service (MaaS) bedrijf Fastblock en adviseur Bit5ive om buiten China en de VS te groeien. Volgens het persbericht moeten de bedrijven gaan helpen om de Antminers aan de man te brengen in Zuid-Amerika. Fastblock gaat zich specifiek richten op de Braziliaanse markt.

Volgens Irene Gao is Zuid-Amerika een belangrijke afzetmarkt voor miners. In landen als Venezuela en ook Argentinië ligt de adoptie van cryptovaluta relatief hoog. Zo werd onlangs bekend dat de peer-to-peer ruilhandel in bitcoins in Argentinië sterk toeneemt door de economische malaise in het land.

China en mining

Deze week bleek uit onderzoek van Coinshares dat China goed is voor 65% van alle mining activiteiten in de wereld.

Maar liefst 54% van alle mining activiteiten van de hele wereld gebeurt in de regio Sichuan. Deze provincie heeft veel goedkope energie ter beschikking.

De overige 35% van de rekenkracht komt voornamelijk uit de Verenigde Staten, Canada, Rusland en Kazachstan.

bron: Coinshares 

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!