Goedemorgen Bitcoin: Bitfinex als eerste exchange op Lightning Network

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $11,688.37.  Dat is 1.00% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0086 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $215,710,037,187.00 met een circulatie van 18,455,100 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Bitfinex als eerste crypto exchange op Lightning Network

Bitfinex is de eerste cryptobeurs wereldwijd die het opnemen en storten van bitcoin via het Lightning Network ondersteunt. De belofte? Lagere fees voor de gebruikers, wat voor handelaren met veel volume interessant kan zijn. Bezitters van een Lightning node kunnen deze dus koppelen aan de nodes van Bitfinex op het netwerk.

Vandaag (dinsdag) komt Bitfinex met het officiële nieuws naar buiten, maar op Cryptotwitter passeerde het al de revue. Hieronder reageert Chief Technology Officer Paolo Ardoino op het nieuws.

LN is een secundaire laag (layer 2) bovenop de basislaag (layer 1) van het bitcoin protocol. Het is gebouwd om de basislaag op te schalen met meer en goedkopere transacties.

HODL! 64% van alle Bitcoin sinds 2018 niet meer verplaatst

Meer dan 60% van alle Bitcoin (BTC) die de afgelopen 11 jaar in circulatie is gebracht, is het afgelopen jaar niet verplaatst. Deze cryptomunten zijn in dezelfde wallet gebleven, wat aantoont dat er een toenemende vraag is onder investeerders.

Deze Bitcoin marktplaats breekt handelsrecord van $30 miljoen

Peer-to-peer platform Paxful heeft een nieuw wekelijks handelsrecord behaald. Vandaag was op CoinDance te zien dat de P2P Bitcoin markplaats in de week van 23 november voor $30 miljoen aan trades heeft verwerkt. Daarmee blijft Paxful gestaag groeien, zoals het dat doet sinds het haar deuren opende.

Dit protocol moet Bitcoin (BTC) mining verder decentraliseren

Kan nieuwe code het minen van bitcoin verder decentraliseren? Volgens de programmeurs van Braiins wel, een bedrijf achter één van de grootste mining pools. Zij willen met Stratum V2 miners meer zeggenschap geven.

Als individuele miner sluit je je vaak aan bij een mining pool en met een pool zoek je onafhankelijk naar een block. Wanneer er een block wordt opgelost door iemand in jouw pool, dan wordt jij vergoed voor je bijdrage.

Veilig opslaan van je seed phrase? Bekijk de hardware wallet van het Nederlandse Cryptotag 

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!