Goedemorgen Bitcoin: nieuwsupdate van maandag 16 december

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $11,982.16.  Dat is 2.80% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0083 BTC voor krijgen.

De totale marketcap bedraagt $221,149,251,272.88 met een circulatie van 18,456,543 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Van der Chijs: ‘Ik heb CZ van Binance als investeerder afgeslagen’

Marc van der Chijs is al jaren actief in de wereld van bitcoin en mining. In gesprek met Bitcoin Magazine NL praat hij over het ondernemen in de bitcoin wereld, bitcoin mining en gemiste kansen.

Een van die gemiste kansen is het laten lopen van een investeringskans in Binance: ”Ik wilde het gewoon niet doen.” Achteraf een foutje, maar dat kan een keer gebeuren stelt de miljardair.

Van der Chijs is met zijn bedrijf Hut8 actief als bitcoin miner in Canada. Niet de hardware, maar de energieprijs is bepalend voor bitcoin miners.

Heb je het vorige gesprek met Van der Chijs gemist? Die vind je hier.

Je bitcoins veilig opslaan, breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Federal Reserve print $425 miljard in één maand, 3 keer de markt van Bitcoin

De centrale bank van Amerika gaat de komende tijd flink wat nieuwe dollars de markt in pompen. Volgens de Federal Reserve (FED) gaat het om minstens $425 miljard dat tot het midden van volgende maand bij wordt gedrukt.

Met dit geld worden er repurchase agreements (repos) gedaan. Een repo is een transactie waarbij effecten worden gekocht en verkocht. Dit wordt vooral gedaan door centrale banken om de geldmarkt te beïnvloeden.

Yale onderzoek uit 2018 duikt weer op: ‘Allocatie van 6% bitcoin in portfolio’

Bitcoin hoort in elk portfolio thuis’. Het was in de bearmarkt van 2018 een opvallende conclusie van twee economen van Yale University. Het onderzoek dook dit weekend weer op cryptotwitter op. Wat stond er ook alweer in?

Het voornaamste argument: cryptovaluta zijn niet direct verbonden aan de wereldeconomie en daarmee loopt de belegger juist minder risico zodra een volgende crisis plaatsvindt. Tegelijkertijd erkent het duo dat het een zéér volatiele belegging betreft.

Dat houdt ze niet tegen een financieel advies te geven: circa 6% van ieders portfolio moet in bitcoin gealloceerd zijn.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!