Zuid-Korea wil Bitcoin (BTC) harder aanpakken met meer belastingen

De Zuid-Koreaanse regering is druk in de weer om de juiste regels te maken om bitcoin (BTC). In 2020 moeten Koreaanse bitcoiners vermogenswinstbelasting betalen. De nieuwe regels gelden ook voor andere tokens of cryptomunten.

Lees ook: Rutte III en aanpak witwassen: reacties uit de industrie.

Belasting op bitcoin

De handel in bitcoin en andere cryptovaluta is groot in Zuid-Korea. Volgens The Korea Times is de wetgeving echter nog niet up to date. Het ministerie van Financiën wil daar echter snel verandering in brengen.

Met een nieuwe belastingwet worden eventuele winsten met de handel in cryptovaluta belast. In de eerste helft van volgend jaar moeten de nieuwe regels worden gepresenteerd.

Kopen en verkopen

De handel in cryptovaluta in het land wordt minder interessant, de bedoeling is namelijk zowel het kopen als verkopen te belasten. Koreanen zullen hun handelsgeschiedenis goed moeten bewaren, als er vragen zijn dan wil de belastingdienst graag duidelijke antwoorden.

De Nederlandse Wet ter voorkoming van witwassen krijgt in 2020 ook een flinke update. Cryptobeurzen moeten gegevens van hun klanten verzamelen en waar nodig overhandigen aan verschillende instanties. Dezelfde soort maatregelen worden nu genomen in Korea.

Anoniem handelen

Het wordt voor Koreanen bijzonder lastig om anoniem bitcoin te verhandelen. Wanneer je je netjes aan de wet houdt dan zul je eigenlijk altijd je gegevens moeten geven aan het handelsplatform. Ook dit is hetzelfde als in Nederland.

Je kunt, met wat onderzoek, hoogstwaarschijnlijk wel wat kleine obscure plekken vinden waar je relatief anoniem kunt handelen. Maar wanneer je jouw BTC ooit wil gebruiken om een aankoop te doen (of het wil verkopen) dan kom je in de problemen met de belastingdienst.

Hoe zit het in Nederland?

Het einde van het jaar komt er aan. Dat betekent dat je straks weer belastingaangifte moet doen. Lees hier 4 tips voor het aangegeven van je bitcoin. Je vermogen in BTC zit meestal in box 3, maar er zijn ook situaties mogelijk waardoor het in box 1 hoort.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!