Bitcoin (BTC) Update: Wordt de weerstand rond $9.000 gebroken?

Het ziet er goed uit voor de bitcoin en de gehele crypto markt deze week. Met een nieuwe pump richting de $9.000 lijkt het er op dat we daadwerkelijk in een nieuwe fase terecht zijn gekomen. De downtrend is doorbroken.

Wellicht gaat 2020 het jaar worden voor een nieuwe bullrun, of zal het slechts een tijdelijke opleving zijn?

bitcoin meester

Bitcoin analyse

Met een nieuwe stijging van de koers van Bitcoin naar $9.000 lijken we weer volop in een bull markt te zitten. Ondanks dat is het goed om voorzichtig te blijven.

Een lange periode van het dalen van de prijs en lage prijzen maakt een pump als deze niet gelijk een bull markt. Nieuwe dalingen liggen altijd op de loer.

Dat de koers van Bitcoin een belangrijke downtrend heeft gebroken maakt het wel steeds sterker en kan het langzaam aan een bevestiging worden van een nieuwe positieve tijd voor Bitcoin.

Daggrafiek

Dat het nog steeds oppassen geblazen is tussen alle bullish geluiden zien we goed aan de daggrafiek van Bitcoin. Hier zien we dat de prijs momenteel rond een belangrijke resistance van $9000 ligt.

Het level waar al vaker heftige reacties op kwamen en waar de prijs al vaak moeite mee had om te breken. We zien momenteel dat dit level ook nog niet wil breken.

Daarbij gekeken naar de momentum indicators als de Stochastic, de gele lijn in de chart, zien we dat we in overbought regionen zitten. Wat kan duiden op een te snel stijgende markt en kans op reversal.

De kans op een lichte retrace naar beneden is daarom ook aanwezig. Een andere en betere manier om de sterke koers voort te zetten zou consolidatie zijn. Echter lijkt de markt ook nog door te kunnen stomen naar boven, mits er genoeg volume is om $9.000 te breken.

Bitcoin daily chart 16 januari 2020

1-uur grafiek

Een stuk verder inzoomen en we zien de support en resistance levels goed op de huidige level. Met een sterke support rond $8.700 en de resistance op $9.000.

Tevens zit $8.400 eronder als vangnet mochten we wat gaan zakken. Mochten bears echt sterker worden dan zal $8.000 een sterk uitgangspunt zijn voor een eventuele retrace om indicators te laten “afkoelen”.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin hourly chart 16 januari 2020

Met deze daling in gedachten blijft de markt er bullish uitzien. Er zit veel beweging in Bitcoin als ook in andere coins. En winst wat behaald wordt in andere coins kan heel goed weer terug in Bitcoin gaan stromen. Wat weer voor een volgende stijging kan gaan zorgen.

Wanneer $9.000 gaat breken zullen we hoogstwaarschijnlijk al snel doorgaan tot $9.500. Tevens een sterk level wat lastig is gebleken om te breken. Maar als de markt echt heel bullish wordt, kunnen we heel snel omhoog schieten. Zonder dat er écht een technische analyse op los te laten is.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!