bitcoin btc update koers technische analyse

Bitcoin (BTC) update: zien we de komende week $8.600 op de borden?

Het ziet er goed uit voor de Bitcoin (BTC) koers. De afgelopen week hebben we een flinke stijging gezien naar $8.500.

Met als uiteindelijk resultaat een stabiele prijs boven de $8.000. Het lijkt erop dat we de week positief zullen gaan sluiten. Een flinke stap in de richting naar een nieuwe bullish trend, mocht dit level stand weten te houden.

bitcoin meester

Bitcoin (BTC) update

Om deze positieve week ook goed te kunnen sluiten zou het goed zijn om een prijs boven $7.500 te zien. Dit is het vorige langdurige consolidatie level waar de prijs onder bleef hangen.

We hebben enkele weken een prijs tussen de $6.500 en $7.500 gezien, waarbij het onmogelijk was deze te breken. De start van het nieuwe jaar was genoeg om hier uit te breken.

Gekeken naar charts was het goed te zien dat er een flink vangnet zit aan support tussen $7.500 en $7.800. De kans dat we hier boven gaan sluiten was al groot, maar is met de huidige prijs boven de $8.000 alleen maar groter.

Een stabiele koers boven dit level is erg bullish en zal ervoor zorgen dat de nieuwe support tussen $7.500 en $7.800 weer sterker wordt.

Bitcoin 4h chart 12 januari 2020

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

Bitcoin 4-uursgrafiek

De huidige 4h chart lijkt een vrij neutrale houding aan te geven. Momentum indicators liggen in het midden van de chart, wat een zijwaartse koers aan kan tonen.

Tevens zien we dat vlak voor dit weekend al een sterk level is getest en de reactie hier ook erg goed op was. Dit is te zien op de rode r78 lijn, een sterke resistance welke nu veranderd is in support.

Het kan een interessante week gaan worden. Met nieuwe fibonacci pivot points rond dit level en daarmee nieuwe kansen om te stijgen. Wanneer we een stukje verder inzoomen op de hourly chart van Bitcoin zien we dat er de komende uren een lichte daling kan ontstaan.

Waarschijnlijk gaan bears de koers proberen te drukken hopende op een minder bullish weekeinde. Echter is de kans niet heel groot dat ze hierin slagen, gezien de bullish volume en koopkracht die de optimistische bulls lijken te hebben.

Bitcoin 1h chart 12 januari 2020

Bitcoin opslaan? Ga daarvoor naar Trezor, de hardware wallet specialist

Sluiten boven $8.000?

Het ziet er dus naar uit dat we zoals verwacht de week goed gaan sluiten met een prijs boven $8.000. En daarmee een bevestiging hebben gemaakt van de doorbraak door $7.500.

De komende week kunnen we koersen gaan zien richting $8.600 en wellicht hoger. Eventuele dalingen zouden niet veel verder dan $7.800 of $7.500 moeten komen.

Tenzij er ineens erg veel bearish druk komt. Al lijkt dit vooralsnog niet waarschijnlijk en zal de bullish trend zich gaan voortzetten.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!