bitcoin opties kompas koers

Bitcoin (BTC) Update: Prijs boven $9.000, pakt de koers door?

Bitcoin (BTC) schoot deze week weer door de magische grens van $9.000. Wat kunnen we verwachten? We nemen een kijkje naar de grafieken.

Het lijkt erop dat we ook deze week zeer bullish gaan afsluiten. Al is voorzichtigheid altijd geboden.

Bitcoin daggrafiek

De doorbraak bij $9.000 lag niet in de lijn der verwachting. Verschillende indicatoren geven en gaven aan dat bitcoin behoorlijk overbought is. Daarmee wordt de kans op consolidatie of een retrace steeds groter. Maar, zoals wel vaker, hield de prijs van BTC hier geen rekening mee.

Als we de daily chart van Bitcoin erbij pakken zien we dat de Stoch momenteel op 91 zit. Op een schaal van 0 tot 100, is dat behoorlijk hoog. In traditionele markten zoals Forex betekent dit dat de koers hoogstwaarschijnlijk snel stopt en een reversal kan maken.

Echter kennen we de historie van Bitcoin en zien we dat momentum indicators weken lang overbought kunnen zijn. En toch een erg snel stijgende koers ondersteunen.

Bitcoin daggrafiek 19 januari 2020

Helaas loopt dat niet altijd goed af en zou het beter zijn voor de huidige koers om rond dit level stabiel te worden. Een consolidatie of kleine retrace is goed. Hoe harder de koers begint te stijgen zonder support om op te bouwen, des te harder deze kan zakken.

Gekeken naar indicators zou de koers tussen $8.800 en $9.000 een goede nieuwe support kunnen bouwen. Mits we op dit prijspunt blijven. Mocht de koers nog verder naar beneden willen dan zit er meer dan genoeg support boven $8.000 en is de kans ook groot dat hij daar een ommekeer maakt voor een nieuwe grote pump omhoog.

Bitcoin 1-uur grafiek

Wanneer we kijken naar de 1-uur grafiek van Bitcoin zien we al een afkoeling van indicators. De huidige lichte daling naar $9.000 zorgt al voor een flinke daling in de Stoch. Zo is er mogelijk ruimte voor een nieuwe stijging. De koers blijft dus erg bullish.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin 1-uur grafiek 19 januari 2020
bitcoin meester

Wat gaat de koers van bitcoin doen?

Kort samengevat zien we dat de koers van Bitcoin erg bullish is met het doorbreken van $9.000. Maar BTC heeft daarmee ook tijd nodig hebben om stabiel te worden. Mochten we een consolidatie gaan zien of een lichte daling dan kan dit een test zijn van de nieuwe support rond $8.800 en $9.000.

Zo niet dan kunnen we levels rond de $9.600 of hoger gaan zien. Maar de kans op een flinke dip wordt groter naarmate de prijs onrealistisch en ongecontroleerd omhoog schiet.

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!