bitcoin btc update astro

Bitcoin Update: BTC boven $8.100, hoe zien de grafieken eruit?

Bitcoin klaar voor een nieuwe sprong omhoog, of zakken we door het ijs? We nemen een kijkje naar de kortere timeframes. Hoe staat de bitcoin (BTC) koers er voor? Op het moment van schrijven is de spotprijs van BTC zo’n $8.100.

Bitcoin daggrafiek

Op de daggrafiek zit bitcoin al sinds juli in hetzelfde channel. We zitten nu aan de bovenkant zoals te zien is in onderstaande afbeeldingen. Dat kan interessant worden de komende dagen.

Als we verder omhoog willen dan moet bitcoin de grens rond $8.500 doorbreken en daarna support vinden. Dat betekent dan direct een uitbraak uit het channel. Als dit gebeurd dan wordt de resistance waarschijnlijk omgezet in een trendsupportlijn.

Mocht BTC echter niet door de weerstand breken, dan zou de eerste support rond $7.600 liggen.

Een daily close onder de $8.000 zou bearish zijn. Dat zou dan betekenen dat we richting $7.700 moeten kijken. Een daily close boven $8.200 zou bullish zijn voor nu.

Bitcoin daggrafiek

4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek zijn ook interessante dingen te zien. Er zijn twee trendlijnen waar we onder traden. Een van de twee trendlijnen moet het houden om een positief signaal af te geven. De vraag is: gaat dat lukken?

We zagen op twee momenten in deze grafiek een vorm van buy-ins, dat waren momenten waarop er veel bitcoin werden gekocht. Een keer reageerde de prijs positief, maar de keer erna viel dat toch wat tegen.

Op de grafiek zien we twee scenario’s die zijn ingetekend. We zijn al eens afgewezen op de 78.6% Fibonacci lijn.

4-uurgrafiek
Bitcoin 4-uurgrafiek

1-uurgrafiek

De 1-uurgrafiek laat een resistance trendline zien die op dit moment rond de $8.200 zit. Ook op dit tijdsframe is het dus een belangrijk punt voor de prijs.

In onderstaande grafiek zijn ook weer twee scenario’s ingetekend.

Scenario 1: We blijven boven $8.140 en gaan richting $8.200 om daarna proberen er voorbij te komen.

Scenario 2: Een daling voor bitcoin. Een candle close onder $8.050 zal de 50% fibonacci lijn gaan testen.

Bitcoin 1-uurgrafiek
Bitcoin 1-uurgrafiek

Wat gat bitcoin doen?

De prijs van bitcoin is de afgelopen dagen relatief rustig en blijft stabiel. Met een ruime honderd dollar in maximaal prijsverschil.

Het lijkt tijd voor een uitbraak.

Bitcoin is de afgelopen paar dagen al sideways aan het gaan, met een ruime honderd dollar aan prijsverschil. Ik verwacht deze week toch echt flinke uitbraak, of we naar boven of naar beneden gaan is momenteel lastig te zeggen. Ik acht de kans op een correctie groter dan een stijging. Maar dat er iets staat te gebeuren is zeker.
Meepraten met andere handelaren? Kom langs in de Telegramchat van Altcoinbase.
Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!