Goedemorgen Bitcoin: Willem Middelkoop ‘bullish’ op bitcoin, Kraken lijft Bit Trade in

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $6,253.89.  Dat is -2.84% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0160 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $114,439,851,809.43 met een circulatie van 18,298,987 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Kraken neemt grootste crypto exchange van Australië over

Kraken heeft Bit Trade, de grootste cryptobeurs van Australië, overgenomen voor een onbekend bedrag. Met de overname vergroot de Amerikaanse exchange in één klap haar presence in de Oceanië regio.

Bit Trade is opgericht in 2013 en geldt als één van de oudste exchanges van ‘Down Under’.

Een van de ‘kroonjuwelen’ is een zogenaamde multi-exchange aggregator, die de liquiditeit van de verschillende exchanges samenvoegt. Kraken verwacht dat hiermee haar gebruikers meer liquiditeit kunnen krijgen. Jonathon Miller gaat het Kraken team in Australië leiden.

Dat wil zeggen: stel dat een order van een bepaald handelspaar inboet aan liquiditeit, dan is deze bij te plussen met de aggregator.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

Je bitcoins veilig opslaan? Breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Hup Bitcoin podcast met Willem Middelkoop: ‘Binnen 10 jaar wordt er letterlijk gevochten om bitcoin’

In deze nieuwe aflevering van de Hup Bitcoin Podcast spreken we met Willem Middelkoop, dé expert op het gebied van financiële markten. Bekend is zijn boek ‘The Big Reset’, waarin hij waarschuwt voor het naderende faillissement van het huidige monetaire stelsel. In zijn ogen stevent de wereld af op een nieuwe fase van de crisis.

Op het hoogtepunt van de vorige crisis ontstond eind 2008 bitcoin, bedacht door Satoshi Nakamoto, die ingenieus al het historisch voorwerk van de cypherpunks aan elkaar lijmde tot een fundament van een nieuw financieel systeem.

bitcoin meester

Oostenrijk legt cryptobedrijven keuze voor: licentie of €200.000 boete

Het cryptogekke Oostenrijk hanteert een strenge variant van de Europese richtlijn Anti-Money Laundering Directive (AMLD5). Aanbieders van bitcoin (BTC) of andere cryptovaluta moeten een licentie aanvragen of men riskeert een maximale boete van €200.000.

De nieuwe anti-witwaswet in het Midden-Europese land heeft niet alleen betrekking op beurzen, maar ook op eigenaren van bitcoin ATM’s, peer-to-peer platforms, walletmakers en blockchainbedrijven met een eigen token.

In die zin is de implementatie in Oostenrijk strenger dan Europa voorschrijft, wat ook in Nederland het geval is. Aanvragers van de licentie moeten aan de beurswaakhond kunnen aantonen dat ze de capaciteiten en solvabiliteit hebben om een bedrijf te runnen. Men riskeert een maximale boete van €200.000, zodra men opereert zonder licentie.

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!