kraken bit trade

Kraken neemt grootste crypto exchange van Australië over

Kraken heeft Bit Trade, de grootste cryptobeurs van Australië, overgenomen voor een onbekend bedrag. Met de overname vergroot de Amerikaanse exchange in één klap haar presence in de Oceanië regio.

Kraken neemt Bit Trade over

Bit Trade is opgericht in 2013 en geldt als één van de oudste exchanges van ‘Down Under’.

Een van de ‘kroonjuwelen’ is een zogenaamde multi-exchange aggregator, die de liquiditeit van de verschillende exchanges samenvoegt. Kraken verwacht dat hiermee haar gebruikers meer liquiditeit kunnen krijgen. Jonathon Miller gaat het Kraken team in Australië leiden.

Dat wil zeggen: stel dat een order van een bepaald handelspaar inboet aan liquiditeit, dan is deze bij te plussen met de aggregator.

Consolidatieslag

Binnen de markt van exchanges lijkt een consolidatieslag gaande. Kraken wist eind vorig jaar de over-the-counter desk van Circle in te lijven. Eerder wist Kraken ook het Britse Crypto Facilities te kopen wat nu in de markt is gezet als Kraken Futures.

Binance kocht derivatenhandelaar FTX over om haar positie op de futures markt te vergroten. Ook Coinbase is in onderhandeling om broker Tagomi over te nemen, zo meldt The Block Crypto.

Ook het Nederlandse Deribit maakte deze week bekend 10% van haar aandelenpakket te verkopen aan twee investeringsfondsen uit Singapore.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!