Goedemorgen Bitcoin: Peter Schiff verliest 0.21 bitcoin, ‘maandag beste dag voor koers’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Peter Schiff biecht op: ‘Ik ben 0.21 bitcoin verloren door ‘fout’ in wallet’

Goudexpert en bitcoin scepticus Peter Schiff heeft 0.21 bitcoin (BTC) verloren. Volgens hem is een softwarebug in zijn hardware wallet de reden voor het verlies. Anderen verwijten hem juist slordigheid door het wachtwoord van de wallet te vergeten.

Het gevolg is dat hij géén toegang meer krijgt tot zijn bitcoin (dit is zijn bitcoin adres, red). Omgerekend gaat het om een bedrag van $1.811 (bitcoin koers Bitstamp op zondagavond 19 januari 21 uur, red).

[the_ad id="52121"]

Is maandagochtend het beste moment om bitcoin (BTC) te kopen?

Op maandag ligt het rendement van bitcoin (BTC) gemiddeld het hoogste, zo blijkt uit onderzoek van Cointelegraph. Woensdag is de slechtste dag van de week qua rendement. Vrijdag komt weer als beste uit de bus, gekeken naar de afgelopen 12 maanden.

Maar voor een groter tijdvak, april 2013 tot januari 2020, komt maandag als een significant resultante uit het onderzoek.

Maandag komt met een rendement van 0,54% goed uit de test, gevolgd door zaterdag. Daarmee laat bitcoin weer een contrast zien met de traditionele markten.

Kortom, koop je aan het begin van de dag in en verkoop je aan het einde van de maandag, dan maak je – over een lange periode van bijna 7 jaar – het meeste rendement.

Je bitcoins veilig opslaan? Breng een bezoekje aan de website van Ledger!

‘Bitcoin koers had bodem bij $6.600’, aldus beleggersveteraan Peter Brandt

De bitcoin (BTC) prijs heeft haar bodem bereikt bij $6.600 eind 2019, aldus de bekende belegger Peter Brandt. Volgens hem heeft het geen zin om een nieuwe bodem af te wachten.

Volgens Brandt zijn de ‘zwakke handjes’ uit de markt en hebben de professionele partijen bitcoin geaccumuleerd toen de koers richting $6.000 ging.

Brandt heeft wat krediet opgebouwd door de top van bitcoin redelijk nauwkeurig te voorspellen. Begin 2018, vlak nadat bitcoin eind 2017 even boven de $20.000, zei de veteraan dat de top was bereikt en dat een correctie van 80% op komst was.

Brandt blijft ‘bullish’ op de grootste cryptomunt. Volgens de Amerikaan moet iedere belegger die interesse heeft in de cryptomunt, tussen de 10% en 20% van zijn vermogen in BTC alloceren.

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...