bitcoin street art

Mogen banken in Hawaï straks Bitcoin (BTC) opslaan?

Met een beetje goede wil kunnen banken in de Amerikaanse staat Hawaï straks bitcoin (BTC) opslaan voor hun klanten. De Hawaiiaanse senaat heeft voor het eerst een wetsvoorstel gelezen over de mogelijkheid voor banken om als custodial voor bitcoin en andere ‘digitale assets’ te dienen.

Wetsvoorstel

De vijf senatoren achter het wetsvoorstel introduceerde de wet op 17 januari. Twee comités buigen zich nu over het voorstel.

De wet moet duidelijk maken hoe banken custodial services voor digitale assets kunnen uitrollen en aanbieden. Een custodial service is bedoeld om bepaalde assets te bewaren en te managen.

Veel regels rondom BTC en andere cryptomunten zijn nog onzeker, dus gerenommeerde partijen wagen zich er vaak nog niet aan. Met nieuwe regels en wetten is het voor bedrijven makkelijker om een beslissing te maken.

Bitcoin custodial

Een bank moet uiteraard aan richtlijnen voldoen op het gebied van de boekhouding en interne controles. Maar ook de IT afdeling moet op orde zijn en ze moeten voldoen aan de lokale antiwitwaswetgeving.

Ook zullen banken aan strenge Know-Your-Customer eisen moeten voldoen. De gemiddelde bank vraagt echter al genoeg informatie van hun klanten voordat zij een rekening kunnen openen.

Daarnaast zijn dit soort partijen gewend om te voldoen aan strenge regels en toezicht. Als een wet als dit er door komt, dan is het een relatief kleine stap om het als bank uit te proberen.

bitcoin meester

Verschillende digitale assets

De nieuwe wet is overigens niet alleen bedoeld voor bitcoin. Elke digitale asset wordt onderverdeeld in verschillende categorieën zoals digitale consumenten assets, digitale aandelen en bijvoorbeeld virtuele valuta.

Het is nog onduidelijk waar men in Hawaï naar neigt als het gaat om BTC.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Banken en bitcoin

In Nederland zien we ook de eerste bewegingen van traditionele banken richting bitcoin. ING wil een custody service optuigen voor een deel van haar klanten. Je kunt als klant straks je vermogen in BTC laten beheren door de bank.

De vraag is echter: waarom zou je dat willen? Het mooie aan bitcoin is ook dat je geen bank nodig hebt om het te gebruiken. Maar er zijn allicht mensen die wel willen investeren in echte bitcoin en deze toch willen stallen bij een andere partij.

Openlijk hebben centrale banken overigens veel meer interesse in de uitgifte van nieuwe digitale munten: ‘80% van alle centrale banken onderzoekt eigen cryptomunt’

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!