Bitcoin (BTC) schatzoeken in Minecraft met SatoshiQuest

Er komen steeds meer kleine gameprojecten die bitcoin (BTC) op een bepaalde manier gebruiken in hun games. Redditor BitcoinJake09 besloot ook een duit in het zakje te doen met een Minecraft bitcoin server.

Minecraft is een populaire game waar miljoenen mensen samen of alleen bouwen aan hun eigen werelden. Het is ook mogelijk om eigen servers met eigen regels te maken. Daar maken veel mensen gebruiken van.

SatoshiQuest

Met SatoshiQuest kunnen spelers meedoen aan een wedstrijd om de virtuele schat. De hoogte van de prijs voor de winnaar hangt af van het aantal deelnemers.

Om mee te doen betaal je 1 dollar in bitcoin. Die betaling gaat direct in de schatkist voor de toekomstige winnaar. Ga je dood in het spel? Dan moet je opnieuw betalen. Een leven is geld waard en de prijzenpot loopt langzaam op.

Elke gebruiker heeft een eigen game wallet gekoppeld aan hun Minecraft account. De transacties vinden allemaal on chain plaats, het zijn dus echte bitcoin transacties die achter de schermen het prijzengeld verzorgen.

SatoshiQuest

Aan de slag

Heb je Minecraft al in bezit en lijkt het je leuk om mee te doen? Dan kun je via deze link kijken hoe het moet. Het project is open-source dus je kunt ook een kijkje nemen op de GitHub van BitcoinJake09.

De ontwikkelaar geeft aan open te staan voor een andere versie van de software om ook Lightning betalingen met bitcoin toe te staan. Dus mocht je wat willen knutselen kun je contact opnemen met de ontwikkelaar of zelf aan de slag gaan.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Andere games

Er zijn ook andere ontwikkelaars die allerlei concepten laten zien op het gebied van bitcoin en gaming. Bitcoin Bounty Hunt is een first-person shooter waarbij mensen bitcoin kunnen verdienen door elkaar te verslaan.

Lightnite is een mindere kopie van het populaire Fortnite. Lightnite laat zien dat je naast beloningen in games ook winkels kunt bouwen waar bitcoin de betaalmunt is. In de game is het mogelijk om met een klein aantal BTC artikelen te kopen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!