fidelity crypto custody cryptobeheer bitcoin btc

Fidelity investeert $14 miljoen in grote Aziatische Bitcoin beurs

Fidelity International heeft een aandelenpakket gekocht van de BC Group. Daarmee koopt de vermogensbeheerder zich in bij een van de meeste invloedrijke bedrijven in de Aziatische bitcoin en crypto markt.

Fidelity krijgt met 17 miljoen aandelen 5.6% van het bedrijf in handen. De aankoop werd bekend gemaakt door de Hong Kong Stock Exchange (HKEx).

BC Group is de operator van bitcoin beurs OSL. OSL is een van de grootste beurzen van Azië en richt zich op traditionele en individuele investeerders.

bitcoin meester

Fidelity

Fidelity is een grote speler in de financiële wereld. In maart 2018 had het bedrijf $6.7 biljoen (!) aan assets in beheer. Een hoop geld, en een klein deel van het geld wordt door Fidelity geïnvesteerd in bedrijven in de bitcoin industrie.

Ze zijn actief in de wereld van bitcoin. Voor de handige mensen onder ons: er staat een vacature open voor een bitcoin mining engineer. De bitcoin mining operaties moeten verder worden opgeschaald.

BC Group

BC Group biedt met OSL een service aan voor partijen die met name traditionele beleggers willen aantrekken.

De investering van Fidelity is niet de enige. In totaal verkoopt het bedrijf voor $36 miljoen aan aandelen.

Met deze nieuwe investeringen kan OSL verder worden uitgebouwd. De bitcoin industrie is in elk land afhankelijk van de lokale regelgeving. Omstandigheden veranderen constant en de ontwikkelingen gaan razend snel.

Overal aan voldoen en de juiste licenties binnen hengelen is een dure onderneming. Door een nieuwe zak met geld wil BC Group een nog groter marktaandeel pakken in Azië.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Investeren in bitcoin

Fidelity heeft tal van investeringen uit staan, maar de interesse in bitcoin is opvallend. Ze zetten in op mining, maar ook op bijvoorbeeld custody services.

Recentelijk opende een dochterbedrijf in Londen om bitcoin custody services in Europa op te zetten. En met een beurs genaamd ErisX zit Fidelity tegenwoordig ook in de bitcoin futures.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!