bitcoin btc koers prijs

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers stijgen richting $9.100?

Door Elroy Ryon (Het Crypto Huis) – Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $8.800. Wat kunnen wij aankomende periode verwachten?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin zijn EMA-21 (D) heeft verloren, wat in de grafiek is weergegeven met de gele lijn. Voor mij is dit een indicatie dat wij op het dagelijkse tijdframe voorzichtiger moeten gaan handelen.

Vaak wanneer wij namelijk op het dagelijkse tijdframe de EMA-21 verliezen, kunnen wij voor enkele weken flink wat bearish prijsactie waarnemen.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat wij op het kleine tijdframe een bounce kunnen waarnemen. Maar hier meer over boven het 4 uur tijdframe analyse.

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Wanneer wij het hebben over Bitcoin op het 4 uur tijdframe, begint het er al iets positiever uit te zien. Echter, het is nu wel van belang om bepaalde levels te houden als support!

De eerste belangrijke indicatie die wij kunnen waarnemen is dat Bitcoin zich weer boven de EMA-21 op het 4 uur tijdframe bevindt.

Zolang wij dit level houden, en géén 4 uur candlestick sluitingen zien onder de EMA-21, hoeven wij ons geen zorgen te maken. In dat scenario kunnen we zelfs de $9.100 gaan opzoeken.

De $9.100 is voor nu ook mijn eindtarget, wat gekoppeld staat aan de 0.382 Fibonacci. Dat niveau duidt voor mij op een mogelijke wave 4.

In deze zone is het mogelijk dat wij een lelijke reactie zien, omdat wij daar zijn 0.382 Fibonacci worden afgewezen. Maar ook omdat daar zich de EMA-21 van het dagelijkse tijdframe bevindt.

Ik ga uit van de volgende support – en resistancelevels:

Support levels (in dollars, USD)

  • 8.750 (short term)
  • 8.400 (short term)
  • 8.100 (short term)
  • 7.700 (mid term)

Resistance levels (in dollars, USD)

  • 9.100 (short term)
  • 9.500 – (short term)
  • 10.000 – (mid term)

Gaan we $9.100 opzoeken? 

Op het kleine tijdframe is het van belang om de groene box te houden als supportzone. Wanneer dit het geval is, is er namelijk een grote kans dat wij echt de $9100 gaan opzoeken. Om zo vervolgens de EMA-21 (D) en de 0.382 Fibonacci level te gaan testen.

Echter bij dit level moeten wij weer voorzichtig zijn en de prijsactie nauwlettend in de gaten houden, om vervolgens zijn verdere richting te kunnen inschatten.

Wanneer wij toch de $8.700 area verliezen, is het mogelijk dat wij vanaf hier opnieuw verder zakken, en misschien zelfs nieuwe ‘local lows’ neer te zetten.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis kanaal op Telegram en Youtube. Ook zijn er workshops die Het Crypto Huis aan beleggers aanbiedt voor meer inzicht in de bitcoin koers.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!